Frölunda Torg - God hälsa ska vara för alla. Nu öppnar Fritidsbanken på Frölunda Torg!

God hälsa ska vara för alla. Nu öppnar Fritidsbanken på Frölunda Torg!

Newsdesk 6/3 10:55

Ett nära samarbete mellan Göteborgs Stad, den idéburna sektorn och näringslivet är grunden för Fritidsbankens premiär i Frölunda Torg - en verksamhet som likt bibliotek lånar ut idrottsutrustning, med alla göteborgare som målgrupp. Via Fritidsbanken ges alla som vill möjlighet till bättre hälsa genom spontanidrott och i butiken blir det nya arbetstillfällen.

Skandias stiftelse ?Idéer för livet? och Skandia Fastigheter har tillsammans öppnat upp för möjligheten för Fritidsbanken att öppna på Frölunda Torg. Initiativet är ett samverkansprojekt tillsammans med Göteborgs Stad och stadsdelarna Askim-Frölunda-Högsbo och Västra Göteborg samt Fokus Förening.

- Fritidsbanken är som ett bibliotek, fast istället för böcker kan du låna idrottsprylar, berättar Erkan Saglik, representant för Fokus Förening.

I den nya butiken kommer alla att kunna låna allt från en komplett slalomutrustning till innebandyklubbor och tremanstält. Utrustningen är begagnad, men alltid i bra skick. Idag finns verksamheten i ett trettiotal kommuner runt om i Sverige, och Fritidsbanken Frölunda Torg kommer att bli flaggskeppet. Via butiken skapas ett tiotal nya arbeten för personer som idag står utanför arbetsmarknaden. I tillägg kommer också föräldrar till barn som är aktiva i idrottsföreningar i närheten att hjälpa till på ideell basis.

Social hållbarhet med utgångspunkt i kärnverksamhet

 Fritidsbanken som fenomen vilar på en socialt hållbar grund, som inbegriper såväl den fysiska som den psykiska hälsan. Skandia Fastigheter arbetar med social hållbarhet utifrån fem betydande aspekter (arbetstillfällen, livet mellan husen, fastigheter som gör skillnad, strategiska samarbeten och ansvarsfulla leverantörskedjor) ? alla med utgångspunkt i företagets kärnverksamhet; att långsiktigt äga, utveckla och förvalta fastigheter.

- Det är så många positiva delar i det här projektet, säger David Schongin, Centrumchef Frölunda Torg. Fritidsbanken vill bidra till ett gott liv för alla och till ett jämlikt Göteborg med sin verksamhet, genom att verka för ett ökat spontanidrottande och därigenom förbättring av människors hälsa och välbefinnande och att vi - via våra fastigheter ? kan bidra till ett hållbart samhälle känns otroligt stimulerande, avslutar Schongin.

Fritidsbaken Frölunda Torg planerar att öppna i maj. Se vidare information på www.fritidsbanken.se.

Prylinsamling 10-12 mars, Frölunda Torg

Börja vårstäda i förråden och kom till Frölunda Torg med sportgrejer som inte används längre eller är urvuxna! Insamlingen pågår mellan 6 och 12 mars. Då kan du lämna dina prylar på Frölunda Torg i Centralhallen i utställda burar. Under helgen 10 mars -12 mars finns medlemmar från Fritidsbanken Frölunda Torg på plats för att ta emot era prylar och berätta mer om satsningen.Kom förbi och ge gamla grejer nya liv genom att glädja andra!

Plats: Centralhallen, Frölunda Torg

Dagar: 10-12 mars

Tider: fredag och lördag 10-18.00, söndag 11-17.00

För mer information kontakta:
David Schongin, Centrumchef Frölunda Torg,

Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status