Järfälla kommun - Goda utsikter i Järfälla med nytt bostadsförsörjningsprogram

Goda utsikter i Järfälla med nytt bostadsförsörjningsprogram

Newsdesk 18/12 09:04

Järfälla kommun har utarbetat ett bostadsförsörjningsprogram för perioden 2016-2019, med utblick mot 2030. Järfälla planeras växa med 48 000 invånare och 18 500 bostäder ska byggas fram till 2030.

Bostadsförsörjningsprogrammet är en del av Järfällas tillväxt- och utvecklingsstrategi. Det ger en bild av befolkningsutveckling, bostadsbehov och hur kommunen ska planera och styra byggandet av bostäder på lång sikt. Programmet omfattar Järfällas alla stads- och kommundelar; Barkarby inklusive Barkarbystaden, Jakobsberg, Kallhäll, Stäket, Skälby, Veddesta och Viksjö.

? Programmet blir ett mycket viktigt verktyg i Järfällas fortsatta tillväxt och utveckling. Det ska tydligt ange riktning och mål för hur vi ska planera och styra bostadsfrågan i kommunens olika delar, säger Claes Thunblad, (S), kommunstyrelsens ordförande.

I programmet planeras för 118 000 invånare i Järfälla 2030. Det är en ökning med 48 000 invånare, eller 68 procent, jämfört med idag. 18 500 bostäder ska byggas.

? Järfälla växer kraftigt fram till 2030. Målet är att vi ska tillgodose många gruppers behov av bostäder och skapa goda och hållbara boendemiljöer, säger Aphram Melki, (C), ledamot i kommunstyrelsen

Det innebär stora utmaningar men också möjligheter att bygga så många bostäder.

? Vi ska bidra till regionens utveckling. Det är viktigt att vi växer på rätt sätt och med hållbarhet i hela Järfälla kommun. Bostadsförsörjningsprogrammet blir en bra grund att stå på för att lyckas i detta arbete, säger Mikael Jämtsved, (MP) 1.e v ordf. kommunstyrelsen.

Förslaget till Bostadsförsörjningsprogrammet antogs av kommunstyrelsen i Järfälla den 14 december och ska nu gå ut på remiss inför antagande i kommunfullmäktige under våren 2016.

För mer information

Claes Thunblad, (S), kommunstyrelsens ordf, Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status