Gothia Innovation - ?Gothia Innovations VD Patric Eriksson ny styrelseordförande för SISP

?Gothia Innovations VD Patric Eriksson ny styrelseordförande för SISP

Newsdesk 5/4 09:45

Under tisdagsförmiddagen den 5 april valdes Patric Eriksson, VD för Gothia Innovation AB, till ny styrelseordförande för den nationella branschföreningen Swedish Incubators & Science Parks (SISP) under årsstämman i Åre. ? Jag känner mig stolt över att få företräda vår bransch som är en viktig del i Sveriges infrastruktur för att framtidssäkra landets innovationsförmåga och välfärd, säger Patric Eriksson.

Sedan starten av Gothia Innovation AB, företaget som driver och utvecklar Gothia Science Park i Skövde, har Patric Eriksson varit med och drivit utvecklingen av innovationsmiljön och arbetet med att stärka näringslivet. Han har bred kunskap och erfarenhet inom både forskning och näringsliv, något som nu lett till rollen som ny styrelseordförande i Swedish Incubators & Science Parks ? ett uppdrag som han både är stolt över och ser fram emot.

? Det ska bli väldigt roligt att tillsammans med mina branschkollegor vara med och forma en viktig samhällsfunktion. I rollen som ordföranden vill jag, i likhet med att vi har ett nationellt inkubatorprogram, jobba fram ett tillstånd för att starta ett nationellt science park- eller innovationsmiljöprogram, berättar Patric Eriksson.

Styrelsen i SISP väljs årligen av medlemmarna och har till uppgift att leda föreningens verksamhet. Alla medlemmar i styrelsen är verksamma i en inkubator- eller science park-organisation. Styrelsen är aktivt engagerad för att främja erfarenhetsutbyte mellan medlemmarna, samt att göra omvärlden uppmärksam på de möjligheter som skapas i medlemmarnas innovationsmiljöer och genom deras näringslivsfrämjande utvecklingsprocesser.

Magnus Lundin, VD för Swedish Incubators & Science Parks, är mycket nöjd med valet av ny ordförande.

? Jag ser verkligen fram emot att jobba med Patric som styrelseordförande. Han bidrar med erfarenhet både från forskning, som företagare och som företrädare för en av Sveriges ledande innovationsmiljöer.

Även avgående styrelseordförande Christian Berger, VD för företagsinkubatorn LEAD, som avtackades i samband med årsstämman är nöjd med valet.

? Patric kommer bli en jättebra styrelseordförande med tanke på hans erfarenhet och han känner medlemmarna och aktörerna ute i landet. Han har en trovärdighet i och med sin kunskap och förmåga att utveckla verksamheten i Skövde, en förmåga som vi kommer ha stor nytta av i utvecklingen av branschföreningen.

För mer information

Har du frågor eller vill veta mer är du välkommen att kontakta Patric Eriksson via Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status