Strategy Factory of Sweden AB - Gränslös Innovation Bryter Ny Mark i Västerås - Alla på Plats

Gränslös Innovation Bryter Ny Mark i Västerås - Alla på Plats

Newsdesk 18/10 04:02

Tisdagen den 24 oktober öppnas dörrarna för Fast Forward - Västerås nya unika satsning för startup-företag. På Fast Forward möter investerare, näringsliv och besökare innovatörer av morgondagens teknik i form av startup-företag från Sverige och andra EU-länder.

Sverige arbetar ständigt med att förbättra förutsättningarna för innovation och hållbar tillväxt genom starka innovationsmiljöer och internationell samverkan.

-Vi har en imponerande och snabbt växande sektor inom i Västerås inom industriell teknik som lockar start-up företag från stora delar av världen. Det är mycket glädjande att Västerås kan visa upp så många innovativa bolag som är på väg ut på den internationella marknaden, säger Eva Lilja näringslivsdirektör i Västerås stad och fortsätter.

-Kul att SynerLeap tar detta initiativ och med kort varsel får ihop ett imponerande antal företag och program tillsammans med de övriga samarbetspartners i stadens innovationssystem. Det är starkt, tycker Eva Lilja.

Det ABB-ägda företaget SynerLeap är en av medarrangörerna till evenemanget.

-Vi satsar starkt på att understödja och lyfta startup-företag inom industriell teknik. Det senaste året på SynerLeap har varit magiskt. 17 nya företag från hela landet har anslutit sig och innovationssystemet runt omkring oss sluter upp till 100%, berättar Peter Löfgren, VD SynerLeap.

-Vi kortar innovationscykeltider rejält och ökar värdeskapandet genom att samarbeta och utbyta erfarenheter. Det bidrar till att leda Sveriges utveckling framåt, fortsätter Peter Löfgren.


Det här händer på Fast Forward

På Fast Forward kan får du möjlighet att prata direkt med entreprenörerna från startup-företagen och se deras innovativa lösningar. Du kan till exempel prova ?virtual training? med VR-glasögon.

Under dagen ges också möjlighet att lyssna till paneldebatter om hur vi stärker Sveriges och Västerås varumärke på den globala marknaden. Johan Harvard från Näringslivsdepartementet beskriver hur de ser på Sverige som ett inflytelserikt land i innovationstoppen. Bland debattörerna på scenen ser vi även Anton Ekeström från Northvolt som berättar varför Västerås är intressant som teknikcenter.

Alla som är intresserade av teknik i framkant är välkomna att besöka Steam Hotel under eftermiddagen den 24 oktober.

Möt framtiden på Fast Forward Västerås!

Världsnyhet!

Den världsomskrivna batteridrivna, autonoma lastbilen utan förarhytt, T-Pod, finns på plats utanför Steam Hotels entré.


När: 24 oktober 2017

Var: Steam Hotel

Pris: Fri entré

Program:

12.30 ? 15.30 Möt och mingla med utställande startups

13.00 Arrangörerna hälsar välkomna på scenen

13.30 & 14.30 Paneldebatt

Några av de medverkande:

Johan Harvard, Näringslivsdepartementet

Eva Lilja, Västerås Stad

Anton Ekeström, Northvolt

Martina Wettin, CEO BIP On

Kurt Kaltenegger, ABB Technology Ventures


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status