Project Playground - Gränslösa möten ny huvudpartner till Project Playground

Gränslösa möten ny huvudpartner till Project Playground

Newsdesk 23/6 06:35

Gränslösa Möten och Project Playground lanserar sitt samarbete genom organisationens delaktighet i Gränslösa Möten-dagen i Båstad den 4 augusti. Temat för dagen är ?A sustainable tomorrow? där både John Hope Bryant och Fredrik Reinfeldt medverkar som talare. Gränslösa Möten och Project Playground ingår nu ett långsiktigt samarbete med fokus på interaktion genom nya möten.

Gränslösa Möten skapar och utvecklar mötesplatser för människor med samma värdegrunder men med olika referensramar, erfarenheter, utbildningar, kunskaper och synsätt. Gränslösa möten skapar genom dessa mötesplatser förutsättningar för människor att växa och utvecklas med samtiden.

Detta är något som vi på Project Playground sympatiserar med, säger Daniel Madhani, generalsekreterare på Project Playground. Vi arbetar från och med i år både i Sydafrika och Sverige där förutsättningen för att skapa nya möten och relationer är central för vårt arbete. Inte minst för de ensamkommande barn och unga vi arbetar med i Sverige. De behöver både vägledning och kontaktnät för att på bästa sätt komma in i samhället. Att gemensamt med Gränslösa möten verka för dessa möten och relationer är en förmån för Project Playground.

Project Playgrounds vision är en trygg värld där alla barn och unga växer upp med framtidstro och möjlighet att påverka sitt eget liv. Därför arbetar Project Playground på individnivå med att inspirera, motivera och engagera barn och unga till att ta tillvara sin inre kraft och potential genom organiserad aktivitet, sport och social verksamhet.

Project Playground arbetar sedan 2010 med utsatta barn och unga i Sydafrikas kåkstäder. Där är alla barn och unga mellan 4-21 år, oavsett bakgrund och förutsättningar, välkomna till organisationens kostnadsfria aktiviteter efter skoltid. Under ett och samma tak erbjuds bland annat fritidsaktiviteter, stödprogram för att motverka gängmedlemskap, kriminalitet och våld, dagprogram för funktionshindrade, psykologisk stöttning, dagliga näringsrika måltider samt trygg och kärleksfull personal.

Från och med i år bedrivs även verksamhet för ensamkommande barn och unga i Sverige där flera sociala aktiviteter och stödjande initiativ är under uppbyggnad. Bl.a. har organisationen etablerat olika samarbeten där ensamkommande barn och unga får möjlighet att utöva exempelvis fotboll, taekwondo, cricket och simning tillsammans med engagerade ledare. Varje träningspass avslutas med en samling där man genom samtal fångar upp varje individ. Sverigeverksamheten står inför en intensiv utveckling för att tillmötesgå det stora behov som finns i samhället.

Som huvudpartner bidrar Gränslösa Möten med ett stort stöd till organisationens arbete och vi ser även fram emot att bistå med både kompetens och nätverk till det professionella och viktiga arbete Project Playground bedriver, säger Bo Nilsson initiativtagare till Gränslösa Möten.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status