Gothia Innovation - Graphic Powers har ingått avtal med branschjätte

Graphic Powers har ingått avtal med branschjätte

Newsdesk 8/12 06:00

Den grafiska mässan SGIA-EXPO gick av stapeln 10-12 oktober 2017 i New Orleans. Närmare 20 000 besökare kom och fler än 600 utställare tävlade om uppmärksamheten på golvet. Ett av de utställande företagen var Graphic Powers AB från Gothia Science Park i Skövde som var där och visade upp den senaste versionen av sin programvara Graphic Tracer.

Redan förra året var Graphic Powers AB med på samma mässa och lanserade sin Beta-version av programmet.

Under året som gått har både programvara och företaget utvecklats och på denna mässa gjordes ytterligare framsteg. US Cutter, ett företag som säljer stora mängder skylt-skärare och storformatsprintrar, har sedan starten varit Graphic Powers viktigaste samarbetspartner.

- Vi skapar ett stort intresse med Graphic Tracer och lockar mycket publik. Därför vill US Cutter gärna ha oss i sin monter, det känns verkligen som att de vill hjälpa oss, säger Mats Löfberg, vd på Graphic Powers AB.

Tack vare sina goda kontakter med US Cutter har Steve Boek, marknadschef på Graphic Powers, nu förhandlat fram ett avtal där Graphic Tracer kommer att skickas med alla US Cutters sålda maskiner. Det betyder att alla nya kunder får en gratis prenumeration på Graphic Tracer i sex månader. Vill användarna sedan fortsätta att använda Graphic Tracer får de betala för prenumerationen.

- Detta är en otroligt bra marknadsföring för vårt program. Närmare 2000 nya användare får chans att prova vårt program varje månad. Det skulle vara både dyrt och svårt att nå så många med ett så bra erbjudande på annat sätt, förklarar Mats.

Att försöka få till avtal där man "bundlar", det vill säga att Graphic Tracer levereras tillsammans med skyltskärare och storformatsskrivare, är en strategi som Graphic Powers medvetet satsar på. Tillsammans med affärscoachen Kenneth Johansson från Gothia Science Parks inkubator har styrelsen på Graphic Powers AB tagit fram en strategi för marknadsföringen av Graphic Tracer där bundlingen av programvara är en del i planen.

På mässan skapade Mats kontakt med många nya företag som är intresserade av att ha med Graphic Tracer bland sina produkter.

- Det händer väldigt mycket just nu. Det ska bli väldigt intressant att se vart det här tar vägen, avslutar Mats Löfberg.

Här kan du höra om hur Mats kom på sin affärsidé

Läs mer om Graphic Powers här


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status