Gothia Innovation - Graphic Powers vidare till final i Venture Cup

Graphic Powers vidare till final i Venture Cup

Newsdesk 19/5 11:29

När Venture Cup Västs regionsfinal avgjordes den 18 maj var Graphic Powers från Gothia Science Park Inkubator ett av fyra företag som vann 50 000 kronor och är vidare till Sverigefinalen i Lund i september.
?Det är fantastiskt roligt att det finns så många andra som också tror på min idé och produkt,
säger Mats Löfberg, vd på Graphic Powers.

Över hundra av de närmare 400 tävlingsbidragen som kom in till Venture Cup i år kom från Västsverige. Bland finalisterna som är vidare till finalen finns inkubatorföretaget Graphic Powers med sin produkt Graphic Tracer. Förutom en finalplats vann Graphic Powers 50 000 kronor i kategorin ?Top Tech?.

- Vinsten gör att vi snabbare kan bli klara med vår version av Graphic Tracer till Macdatorer, förklarar Mats Löfberg.

Graphic Powers drivs av Mats Löfberg som har över 25 års erfarenhet från utveckling av programvara inom den grafiska industrin samt av Steve Boek från USA som sedan 2016 är delägare och jobbar med marknadsföring av Graphic Tracer. Mats har under sin långa karriär redan tagit fram fler olika program som förenklar redigeringen och våren 2016antogs han med sin idé till Gothia Science Park Inkubator för att samla alla produkter i ett eget företag.

- Att Mats vinner just kategorin ?Top Tech? visar tydligt på ett hårt jobb från Mats och Steve samt stor potential för produkten. Det visar också att vi i Skövde kan leverera skalbara lösningar i bolag på en globala nivå i världsklass, säger Kenneth Johansson, affärscoach i Gothia Science Park Inkubator.

Vägen till Venture Cup

Idén om att Mats skulle delta i Venture Cup med Graphic Tracer kom via ett tips från en person som hört talas om Mats produkt. Baserat på sin affärsplan skickade Mats in en gedigen ansökan.

- Det kändes som en bra möjlighet att pröva vingarna. Fördelen med att våga delta är att jag kan marknadsföra min produkt och hitta nya kontakter och nätverk. Man vet aldrig vilka personer man presenterar för och vilka nätverk dessa personer har, säger Mats och fortsätter:

-Det är fantastiskt roligt att det finns så många andra som också tror på min idé och produkt.

Typografi - hetare än någonsin

Graphic Tracer är ett program som har en unik algoritm som identifierar former och typsnitt oavsett om texten är lutande, vertikal, sammanpressad eller töjd. Återskapandet, som vanligtvis tar flera timmar, går på bara några minuter och sparar pengar samt redigeringstid för användaren.

Projekteringen av nästa produkt har redan startat. Graphic Powers använder sin unika algoritm för igenkänning av former och genom att bryta ut denna del av programmet, det vill säga skala ned och återanvända produkten, kan Mats skapa en ny applikation för typsnittsidentifiering.

? Produkten kommer att vara unik eftersom vår teknologi även kan känna igen typsnittet när texterna är deformerade, berättar Mats.

Typografi är hetare än någonsin och antalet typsnitt växer explosionsartat. Det blir allt svårare för grafikproffs att känna igen, hantera och hitta typsnitt.

? Med vår kommande produkt löser vi många problem, exempelvis identifiering, hålla reda på vilka typsnitt man har, var man kan få tag på rätt typsnitt, om typsnittet finns gratis eller om det finns liknande typsnitt med annat namn. Förhoppningen är att detta program blir ett verktyg för alla som arbetar med grafik i någon form.

Stöd från Gothia Science Park Inkubator

Sedan Mats antogs till Gothia Science Park Inkubator har han fått stöd i affärsutveckling av Kenneth Johansson, affärscoach på Gothia Science Park Inkubator, samt varit iväg på två stora mässor i USA.

- Det är en otrolig möjlighet att kunna få all den hjälp jag fått från Gothia Science Park Inkubator, intygar Mats.

Sedan 2016 har Kenneth Johansson stöttat Mats i hans inkubatorprocess.

- Det är viktigt för Mats att synliggöra och skapa kännedom om hans varumärke. I vår inkubatorprocess jobbar vi mycket med pitchträning och presentation, så att Mats deltar i Venture Cup ligger helt i linje med vår strategi och våra processer. Det är ett utmärkt tillfälle för Mats att marknadsföra sitt bolag och sin produkt, men det är också ett tillfälle att höja värdet på bolaget då det finns investerare på plats, förklarar Kenneth Johansson.

Och som affärscoach gör Kenneth skillnad.

- Det är mycket roligt att bidra till och få följa Mats framgångar och utveckling av både bolaget och produkten. Men framförallt att se till att våra bolag kontinuerligt stämmer av sin ide/produkt med dess värde och nytta mot dess kund/marknad, som vi i Mats fall gjorde på plats i USA. En annan del av vårt uppdrag i Gothia Science Park Inkubator handlar om att hjälpa våra bolag att få stor effekt oavsett nivå på verifieringsmedel. Nästa steg blir att stötta Mats kring hur vinsten från Venture Cup kan användas för att göra så stor nytta för bolaget som möjligt, avslutar Kenneth Johansson.

Läs mer om Graphic Powers här

Kort om Gothia Science Park Inkubator
Gothia Science Park Inkubator är en av landets ledande inkubatorer och en möjlighet för dig som har en affärsidé att utvecklas som entreprenör och starta företag. Gothia Science Park Inkubator stöttar utvecklingen av kunskapsintensiva företag att nå affärsmässig framgång på en internationell marknad. Gothia Science Park Inkubator drivs av Gothia Innovation AB, som har i uppdrag att driva och utveckla innovationsmiljön Gothia Science Park, som ligger i anslutning till Högskolan i Skövde. De största finansiärerna av Gothia Innovations verksamheter och projekt är Västra Götalandsregionen, Skövde kommun, Skaraborgs Kommunalförbund och Vinnova.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status