Gothia Innovation - Graphic Tracer drar till sig stor uppmärksamhet på den internationella marknaden

Graphic Tracer drar till sig stor uppmärksamhet på den internationella marknaden

Newsdesk 28/9 11:10

I början av juni gick det att läsa om inkubatorföretaget Graphic Powers och vd Mats Löfbergs resa till mässan ISA Sign Expo i Orlando, Florida. Sedan dess har det hänt mycket och i september var Mats Löfberg över till USA igen. Denna gång för att ställa ut under en av världens största mässor för grafisk produktion.

Sommarens resa till Orlando och mässan ISA Sign Expo var ett stort steg i rätt riktning för Mats Löfberg och hans företag Graphic Powers, som är ett av företagen i Gothia Inkubator. Som ett resultat av resan till Orlando fick Mats erbjudande om att ställa ut med sitt företag, tillsammans med sin nya samarbetspartner US Cutter, under en av världens största och viktigaste mässor för grafisk produktion - SGIA som ägde rum 14-16 september i Las Vegas. Målet med mässan var att göra Mats produkt Graphic Tracer mer känt bland både potentiella användare och återförsäljare samt knyta så många nya kontakter som möjligt inom branschen.

Under SGIA drog Mats företag Graphic Powers till sig stor uppmärksamhet, hela 75 procent av de registrerade besökarna i US Cutters monter var där för att uppleva och ta del av mer information kring Graphic Tracer.

- I montern hade vi över 200 besökare som registrerade sig som intresserade av att köpa programmet och hela 24 företag lämnade in en önskan om att få bli återförsäljare av min produkt. Det var väldigt positivt och Karl Bowman, VD och ordförande för US Cutter uttryckte att han var nöjd med min närvaro, berättar Mats Löfberg som är VD på Graphic Powers.

- Graphics Tracer is the perfect answer to a long-term problem signmakers and custom shirt makers have had with customer supplied graphics. Getting this product into the marketplace will save these small businesses hours of time every week and make their jobs easier and, ulitmately, more productive and profitable, säger John Williams som är marknadsansvarig på US Cutter.

Arbetet ger resultat

Tiden mellan mässorna har präglats av hårt arbete. Mats har bland annat jobbat med programutveckling som resulterat i nya uppdateringar och funktioner. Det största framsteget är dock att det nu även finns en version av Graphic Tracer för Mac OS X. Det betyder att marknaden för Graphic Tracer har vuxit rejält då en stor del av de som idag arbetar med grafisk produktion använder just Macintosh-datorer.

Då 20 procent av världsmarknaden inom grafisk produktion finns i USA är det en mycket viktig marknad för Mats att slå sig in på. För att kunna skapa fler kontakter och marknadsföra Graphic Tracer ytterligare har Mats skaffat sig en delägare i företaget, Steve Boek. Han går in i Graphic Powers som 10 procentig delägare och med 30 års erfarenhet inom branschen har Steve ett stort kontaktnät med kunder och återförsäljare på den amerikanska marknaden. Steve får rollen som marknadschef och kommer vara ansvarig för kontoret i USA, som kommer att ligga i Seattle-området i Washington. Produktutvecklingen kommer att ske på huvudkontoret i Gothia Science Park i Skövde där Mats håller till.

? Graphic Powers is an innovative software company that I feel is destined to become a leader in the graphic industry. Providing new and better ways of dealing with common problems in the recreation of poor quality customer artwork will quickly move the company to the front of the line and keep the company on the industry "cutting edge". I feel a strong sense of unity as we discuss the goals and future direction of the company. Not only will we bring great products to the industry, but they will be priced at a point making them available to anyone working with graphics. I am extremely excited about being a part of the Graphic Powers team, säger Steve Boek, ny delägare i Graphic Powers.

Gothia Inkubator stöttar i processerna

Med i Las Vegas var Kenneth Johansson, affärsutvecklare på Gothia Inkubator som drivs av Gothia Innovation AB. I rollen som Mats affärscoach stöttade Kenneth upp kring avtalsprocessen för delägandeskapet samt kring integrering av rutiner och förväntningar i partnerskapet framöver. Kenneth var även med för att stötta partnerna i Marknad- och försäljningsprocessen samt i förhandlingarna med Mats nya samarbetspartner och distributionskanal US Cutter.

- Jag var med för att bidra med Gothia Inkubators affärsprocesser samt ett utifrån-och-in-perspektiv. Vi kan bara konstatera att det har fallit väl ut för Mats med Steve Boeks delägande samt US Cutter. Resultatet från mässorna i USA visar tydligt att vi måste finnas och nätverka där marknaden finns, på så sätt kan vi skapa rätt förutsättningar för våra bolag i Gothia Inkubator.

Läs mer om Graphic Powers och deras produkt Graphic Tracer

Tidigare nyhet om Graphic Powers närvaro under ISA Sign Expo i Orlando

Kort om Gothia Innovation AB

Gothia Inkubator är en av landets ledande inkubatorer och drivs av Gothia Innovation AB, företaget som framtidssäkrar tillväxt och förnyelse i Skövde och närregionens näringsliv genom att driva och utveckla Gothia Science Park. Som en del i det arbetet driver Gothia Innovation även Gothia Science Park Open Arena ? en av sex samverkansplattformar i Västra Götaland. De största finansiärerna av Gothia Innovations verksamhet är Västra Götalandsregionen, Skövde kommun, Skaraborgs Kommunalförbund och VINNOVA.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status