2050 - Greenpeace Sverigechef går till näringslivet

Greenpeace Sverigechef går till näringslivet

Newsdesk 1/11 10:30

2050 har anställt Annika Jacobson, Chef för Greenpeace i Sverige sedan fyra år. Annika kommer arbeta tillsammans med företag som vill bli mer hållbara och gå före.

Annika Jacobson har arbetat för att påverka både politik och näringsliv att ta miljöansvar, inspirera till lösningar och att engagera människor i klimat- och miljöarbetet. Nu byter hon fot och kommer att arbeta med näringslivet för att flytta fram deras positioner.

? Näringslivets roll i omställningsarbetet blir allt mer intressant. Här finns just nu mycket av den innovation och drivkraft som behövs för att klara de klimatmål som sattes upp i Paris och de sjutton hållbarhetsmål som FN:s medlemsländer enats om. Jag ser fram emot att få bidra med mina erfarenheter och kunskaper i det här sammanhanget, säger Annika Jacobson.

Annika Jacobsson börjar hos 2050 den 16:e januari 2017.

? Vi ser en stor och ökande efterfråga på strategisk rådgivning, här kommer Annika kunna bidra med värdefulla perspektiv och kunskaper. Tillsammans med den affärsutvecklingserfarenhet vi redan har kan vi bidra till en hållbarhetsstrategi som gör världen till en bättre värld samtidigt som företagens lönsamhet stärks, säger 2050:s vd Markus Ekelund.

Annika Jacobson kommer framförallt arbeta med kommunikation och PR, men även omvärldsanalys och strategiarbete kopplat till företagens miljöarbete. Innan Annika arbetade på Greenpeace var hon t f generalsekreterare och kampanjchef på ActionAid.


För ytterligare information, kontakta:

Markus Ekelund, 0705-770 097, Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status