Rotary Sverige - Guvernörsskifte i aktivt Rotarydistrikt

Guvernörsskifte i aktivt Rotarydistrikt

Newsdesk 22/6 07:24

Birgit Hanzén ? så heter guvernören i Rotarys distrikt 2380 från 1 juli och ett år framåt. Guvernörsskiftet skedde tisdag 21 juni på Gyllenen Uttern i Gränna, hemort för den nya guvernören. Under festliga former lämnade tidigare guvernör Nicke Salén från Skövde Billingen över guvernörskedjan för det kommande verksamhetsåret.

Det Rotarydistrikt som Birgit Hanzén nu tar över är stort, det täcker Skaraborgs län och Jönköpings län, med undantag av Tranås. Det innebär 46 klubbar för Birgit och hennes distriktsteam att arbeta tillsammans med.? Uppdraget som distriktsguvernör är en utmaning som jag ser fram mot, säger Birgit Hanzén. Jag hoppas kunna stödja och inspirera distriktets Rotaryklubbar, och vara en brygga mellan dem och Rotary International. Jag har ett intensivt och roligt år framför mig!Tillsammans kan vi göra mer

? Världspresidentens tema ?Rotary i mänsklighetens tjänst? blir också mitt, fortsätter Birgit. Det fångar vad Rotary står för ? att tillsammans kan vi göra mer. Rotary har gett mig tillgång till ett nätverk för kunskap, inspiration och erfarenheter inom många områden. Jag vill göra gott i världen, träffa trevliga och bra människor och ha roligt ? allt det finner jag i Rotary.

Under sitt guvernörsår kommer Birgit Hanzén att fokusera på bland annat medlemsutveckling och att öka kunskapen om Rotarys internationella arbete, med utvecklings- och utbildningsprojekt och inte minst Läkarbankens insatser. Hon vill också göra ungdomsverksamheten mer känd.

Ett synligt och relevant Rotary

? Fler ungdomar skulle kunna ta del av de utbytesprogram och ledarskapsutbildningar som Rotary ordnar, menar Birgit Hanzén. Vi behöver fortfarande få in fler kvinnor, fler yngre men också medlemmar med annan etnicitet än den svenska. Ja, hela Rotary måste bli mer synligt och vara relevanta i samhället!

Samma tankar har också avgående guvernör Nicke Salén:

? Rotary måste anpassa sig till dagens förutsättningar. Det är ett yrkesnätverk, men också gemenskap och en möjlighet att göra nytta, både lokalt och internationellt. Vi måste vara attraktiva för aktiva människor idag. Och till Birgit vill jag gärna hälsa att hon har ett roligt år framför sig ? häng på, ge inte upp och våga!


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status