GWS Production AB - GWS tecknar avtal med den tyska reseförsäkringsförmedlaren Dr. Walter GmbH

GWS tecknar avtal med den tyska reseförsäkringsförmedlaren Dr. Walter GmbH

Newsdesk 16/3 07:00

Global Warning System (GWS) har slutit avtal med den tyska reseförsäkringsexperten Dr. Walter GmbH, som försäkrar både privat- och affärsresenärer. Det initiala ordervärdet om 1,5 miljoner SEK betalas över 3 år, och avser GWS? tjänst Safeture, som ingår för Dr. Walters 50 000 befintliga försäkringstagare.

GWS? Safeture-koncept är en personlig säkerhetstjänst som erbjuder kritisk information direkt i mobilen via en app som användaren laddar ner. Appen levererar viktig information och varningar i realtid om platsen där resenären befinner sig, och ger service och trygghet när människor är på resande fot. Dr. Walter GmbH är en etablerad expert inom försäkring av privatresor, affärsresor och längre utlandsvistelser. 2015 fick bolaget utmärkelsen Star Insurance Provider för fjärde gången i rad. Olika internationella utbildningsorganisationer röstade fram Dr. Walter som Årets Försäkringsgivare i kategorin ?utbildning och resor?.

Avtalet med GWS innebär en varumärkesanpassning av Safeture-appen, som kommer att bli integrerad i och en naturlig del av Dr. Walters mobila fokus för både företags- och privatkunder. Lanseringen är planerad att genomföras inför sommaren. Målet är att kunna hjälpa nya och befintliga försäkringstagare att bli mer medvetna om eventuella incidenter, skapa lugn och trygghet och minska antalet försäkringsärenden. VD på Dr. Walter, Reinhardt Bellinghausen, förklarar fördelarna med samarbetet:

?Vi har mer än 50 års erfarenhet av reseförsäkringar och har kontinuerligt utvecklat vårt erbjudande för att det skall passa dagens resenärer så som expats, affärsresenärer, specialister och medarbetare inom hjälporganisationer. En viktig del av många människors dagliga liv är mobiltelefonen, och det är ett naturligt steg för oss att addera en mobilbaserad service för våra kunder, och på så sätt hjälpa dem att känna sig säkrare när de vistas utomlands. Safeture passar både vår produktportfölj och vår produktutvecklingsstrategi.?

För GWS har försäkringssegmentet visat sig vara en framgångsrik väg för expansion, där Safeture-konceptet kan skapa betydande kundvärde. Andreas Rodman, VD på GWS, kommenterar avtalet:

?Försäkringsbranschen ser fördelar med vår lösning, eftersom den skapar förutsättningar för användaren att undvika olyckor, hot och andra incidenter i samband med resa. Det harmonierar väl med olika typer av försäkringserbjudanden. Vi är väldigt nöjda med att ha slutit avtal med Dr. Walter, som är en välrenommerad aktör i branschen och har en målgrupp som är mycket väl lämpad för vår service.?


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status