SvenskPress.se - ?Hälsosam och ekonomisk ventilation installerad hos Sitab i Sandviken

?Hälsosam och ekonomisk ventilation installerad hos Sitab i Sandviken

Newsdesk 3/12 11:08

Ventilationen står för en stor del av energikostnaden i en modern verkstad. Detta har Industriteknikföretaget Sitab tagit fasta på i samband med att de nu byggt ut sina verkstadslokaler i Sandviken med ytterligare 600 kvadratmeter. De har då gjort en miljoninvestering i en kombinerad värmeväxlare och ventilationsanläggning för att kombinera miljösmart ekonomi med hälsosam arbetsmiljö för medarbetarna.

? Det här minskar värmekostnaderna rejält, berättar Emil Holmström, platschef på Sitab i Sandviken, samtidigt som vi har förbättrat arbetsmiljön ordentligt.

Att skapa bästa möjliga ventilation och samtidigt eliminera luftföroreningarna som uppstår i en modern verkstadsmiljö kräver en utrustning utöver det vanliga.

? Genom det här systemet så tar vi tillvara på i princip all luftvärme som annars skulle gå till spillo, berättar vd ?Stenna? Holmström. Allt som blir över i systemet är lite aska efter luftföroreningarna som hamnar i en burk. Det känns helrätt att ha gjort den här investeringen då säkerhet och hälsa är våra honnörsord i kombination med kvalitet. En renare, säkrare och hälsosammare arbetsplats är ju något som alla tjänar på.

Anläggningen känner av när det svetsas i lokalerna och stoftavskiljare filtrerar luften och renar den till 99 %.

Systemet, som är av fabrikat Plymovent, suger ut och filtrerar inomhusluften från svets- och skärångor, slipdamm och oljedimma samtidigt som det effektivt värmer upp den inkommande friskluften.

? Den gamla luften sugs sedan in i återvinningsaggregat som återvinner värmeenergin ur frånluften till cirka 80 % innan den leds ut, berättar Stefan Bergman projekt- och serviceledare på Caverion som installerat reningsanläggningen.

Om Sitab:

Sitab, Sandviken Industriteknik AB,  tillgodoser industrins behov av specialtillverkade komponenter, reservdelar, reparationer och service.

Bolaget har 60 anställda med moderna och välutrustade verkstäder i Sandviken och Söderfors. Kunderna är både mindre och större företag i första hand inom stål- och pappersindustrin med både nationell och internationell verksamhet.

För mer information kontakta

Emil Holmström
Platschef, Sitab Sandviken
Mobil: 070-510 83 14
E-post:

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status