Paydrive AB - Halverad fortkörning med morot i bilförsäkring

Halverad fortkörning med morot i bilförsäkring

Newsdesk 7/9 07:26

En ny sorts bilförsäkring, där du betalar-som-du-kör, mer än halverar fortkörning. En första analys efter ett knappt halvår visar att andelen fortkörning endast är 25 % jämfört med 54 % bland svenska bilförare i genomsnitt.

- Jag tror att morot är bättre än piska, säger Andreas Broström som ligger bakom startupföretaget Paydrive. Istället för att sätta upp fler dyra hastighetskameror visar detta att fler kan förändra sitt beteende om det är kul och att man kan få något för det. Det ska vara roligt att göra rätt.

- Med vår bilförsäkring som inkluderar en Bilbox, jagar du poäng som i datorspelsvärlden och blir bättre på att köra säkert. Och du tjänar pengar på det genom att din bilförsäkring blir billigare.

Paydrive har bara varit i gång några månader och utvärderingen bygger på mycket tidiga resultat. Vägverkets hastighetsundersökning från 2012 visar att 54 % av trafikarbetet sker över gällande hastighetsgräns. Den undersökningen bygger på 1500 mätpunkter. Paydrives analys av över 100 000 körda kilometer under en representativ tidsperiod visar att bara 25 % av trafikarbetet sker över hastighetsgränsen bland kunder med den nya försäkringen.

Betala som du kör halverar hastighetsöverträdelser

Hastighetsöverträdelser i Sverige 54 % av trafikarbetet

Hastighetsöverträdelser Betala?som-du kör 25 % av trafikarbetet

Källa: Trafikverket 2012 och Paydrive 2016

Kontaktperson:

Andreas Broström, VD och grundare Paydrive AB

072 722 94 48

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Börsbolag i pressmeddelandet

Broström

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status