Södertörnskommunerna - Halvering av utsläpp resultatet av samordnad varudistribution på Södertörn

Halvering av utsläpp resultatet av samordnad varudistribution på Södertörn

Newsdesk 6/12 14:27

Koldioxidrelaterade utsläpp har halverats sedan starten av projektet Samordnad varudistribution på Södertörn. Förutom den direkta miljövinsten syftar även projektet till ökad trafiksäkerhet vid skolor och förskolor.

Sedan september 2015 arbetar samtliga Södertörnskommuner med att samordna sin varudistribution. 
? En stor enighet råder i att det krävs ett agerande för att uppnå ett hållbart samhälle och där har Södertörn genom samordnad varudistribution tagit ett regionalt ansvar i klimatfrågan säger Jenny Bejker, senior projektledare för samordnad varudistribution på Södertörn.

Att kommunerna på Södertörn upphandlat en distributör som enbart kör på förnyelsebara drivmedel har inneburit en halvering av koldioxidutsläppen för varutransporter. Samordningen pekar även mot en ökad trafiksäkerhet kring kommunernas skolor och förskolor, genom att sex gånger färre lastbilar än tidigare nu levererar till verksamheterna.

? Att redan nu kunna se den samhällsekonomiska nytta som projektet bidrar med känns naturligtvis väldigt roligt säger Jenny.

Södertörnssamarbetet kommer att tillsammans med Länsstyrelsen göra en utvärdering av samtliga miljömål, t.ex. minskat antal körda mil, minskade partikelutsläpp och mindre buller.

? Samordnad varudistribution har en ambition är att inte enbart vara ett av Sveriges största samordningsprojekt utan även att bli det bästa, säger Jenny.

Mer information
Projektledare Jenny Bejker

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status