Bonnier Business Media Sweden - Han är mäktigast i Försäkringssverige

Han är mäktigast i Försäkringssverige

Newsdesk 4/7 15:00

Folksam är Sveriges största försäkringsbolag med samlade årliga premieintäkter på över 45 miljarder kronor. Vd och koncernchef för Folksam är sedan 2013 Jens Henriksson. Men det är inte bara för denna position som han koras till Årets makthavare i Försäkringssverige på den Maktlista som sätts samman av redaktionerna för Pensioner & Förmåner och Risk & Försäkring.

Jens Henriksson har också branschens bästa politiska nätverk efter sina år i regeringskansliet, på IMF och som vd för Stockholmsbörsen. Folksam är även traditionellt folkrörelsernas försäkringsbolag, vilket ger honom inflytande hos bland andra arbetsmarknadens parter. 

Det var en glad Jens Henriksson som tog emot beskedet om att han utnämnts till Årets makthavare i försäkringsbranschen.

?Coolt! Det låter himla fint. Samtidigt vet man ju hur det brukar gå för årets svensk... 

Det är andra året som en Maktlista för försäkringsbranschen publiceras. Syftet är att lyfta fram de personer som har mest inflytande över branschens utveckling och de som är drivande krafter bakom förändringar. Maktlistan uppdateras årligen beroende på hur roller och prestationer förändras.

Listan är indelad i åtta olika kategorier med de tio personer som bedöms som mäktigast inom respektive kategori. Det är allt från lagstiftare till aktuarier och kapitalförvaltare, som har ett stort inflytande i denna bransch. Jens Henriksson toppar såväl kategorin ?Livförsäkring? som ?Sakförsäkring?. Finansmarknadsminister Per Bolund toppar också två kategorier. Det är ?Politik och organisationer? samt kategorin ?Hållbarhet?.

För att läsa hela Maktlistan 2016, gå in på vår webbplats: pensionerochformaner.se

För frågor kontakta Georg Ebert (redaktör Risk & Försäkring), 0735-252265 eller

Ola Hellblom (redaktör Pensioner & Förmåner), 0706-371122


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status