Handelshögskolan i Stockholm - ?Handelshögskolan förbättrar jämställdheten på 24 timmar

?Handelshögskolan förbättrar jämställdheten på 24 timmar

Newsdesk 5/4 15:26

Onsdag till torsdag går #handels24 av stapeln ? en tävling där unga kvinnor under 24 timmar ska utföra 100 utmaningar kopplade till Handelshögskolan i Stockholm. Det handlar om allt ifrån att intervjua intressanta personer som gått på Handelshögskolan till att spela badminton med studenter. Två vinnare får var sitt attraktivt sommarjobb. Följ tävlingen och #handels24 på sociala medier och besök #handels24 på webben

Det finns en vedertagen uppfattning om att Handelshögskolan består primärt av killar som vill göra en karriär inom bank och finans. Ambitionen med tävlingen #handels24 är att visa upp en annorlunda och mer mångfacetterad bild.

? Vi vill visa vilka möjligheter Handelshögskolan ger utöver den gängse bilden. Inte minst hur utbildningen gör det möjligt att jobba med viktiga samhällsfrågor, säger rektor Lars Strannegård.

Handelshögskolan arbetar aktivt med att skolan ska spegla samhället i stort och bara de senaste åren har ett aktivt jämställdhetsarbete resulterat i en markant ökning av andelen kvinnliga studenter. En del av detta är tävlingen #handels24 med syfte att unga kvinnor ska inspireras till att söka Handelshögskolan i Stockholm.

Spännande sommarjobb till vinnarna

Av 20 tävlande vinner två tjejer var sitt åtråvärt sommarjobb ? ett på managementkonsultföretaget Boston Consulting Group och ett på kommunikationskonsultföretaget Diplomat Communications. Johan Öberg och Sonja Rasin ? VD för Boston Consulting Group i Sverige respektive VD för Diplomat Communications ? tycker att #handels24 är ett oerhört viktigt initiativ. De betonar vikten av Handelshögskolans jämställdhetsarbete för samhället i stort då de som är unga idag är de som kommer att forma framtidens Sverige.

#handels24 äger rum 6-7 april och pågår under 24 timmar. Deltagarna får en lista med 100 utmaningar som är graderade utifrån svårighetsgrad. Det kan exempelvis handla om att spela badminton med studenter och göra intervjuer med forskare, lärare och andra människor kopplade till Handelshögskolan. Utmaningarna publiceras sedan i de tävlandes egna sociala medier under #handels24. De två personer som samlar flest poäng vinner.

? Förra årets #handels24 märktes verkligen i lokalerna och spred energi. Handelshögskolan var fullt med nyfikna och driftiga tjejer som letade, frågade och fotade säger Sofia Hagansbo, projektledare och själv student.


För mer information, kontakta gärna:

Sofia Hagansbo, projektledare för #handels24 och student på Handelshögskolan i Stockholm

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status