Handelshögskolan i Stockholm - Handelshögskolan i Stockholm mest internationella lärosätet i Sverige

Handelshögskolan i Stockholm mest internationella lärosätet i Sverige

Newsdesk 26/9 09:59

Handelshögskolan i Stockholm är det mest internationella lärosätet i Sverige när Stiftelsen för internationalisering av högre utbildning och forskning, STINT, idag presenterar sitt Internationalisation Index.

Viktiga faktorer för resultatet är högskolans internationella forskning samt den stora volymen inresande och utresande studenter. Ledning och medarbetare med omfattande utländsk akademisk erfarenhet och mycket utbildning på engelska väger också in.

?Denna utmärkelse är ett kvitto på vår förflyttning från svensk handelshögskola med internationell krydda, till en verkligt internationell högskola med bas i Stockholm. Vi är mycket glada att det syns och uppmärksammas i STINTs kartläggning?, säger Lars Strannegård, rektor vid Handelshögskolan i Stockholm.

STINT menar att Internationalisation Index ska vara ett hjälpmedel för att definiera internationalisering för högre utbildning och forskning samt för att öka engagemanget i frågor som rör internationalisering.

STINT inrättades efter beslut av regering och riksdag 1994 med ändamålet att främja internationalisering av svensk högre utbildning och forskning.

För mer information vänligen kontakta:

Jonas Weschke
Communication and Marketing Manager
Handelshögskolan i Stockholm
Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status