Handelshögskolan i Stockholm - Handelshögskolan rekryterar internationellt ledande forskare i entreprenörskap till ny Wallenbergprofessur

Handelshögskolan rekryterar internationellt ledande forskare i entreprenörskap till ny Wallenbergprofessur

Newsdesk 7/6 11:46

Professor Sarah Jack från Lancaster University blir första innehavare av Jacob och Marcus Wallenbergs professur i hållbar och innovativ företagsutveckling vid Handelshögskolan i Stockholm.

Handelshögskolan i Stockholm har rekryterat den internationellt framstående forskaren Sarah Jack från Lancaster University. Sarah Jack, som flyttar till Stockholm i augusti, är en internationellt ledande forskare inom området entreprenörskap och sociala nätverk. Med utgångspunkt i teorier om socialt kapital och sociala nätverk undersöker Sarah Jack hur relationen mellan entreprenören och omgivningen byggs och utvecklas och vilken betydelse det har för entreprenöriellt företagande. Hennes forskningsintressen omfattar även aktuella frågor som hållbarhet, innovation, familjeföretagande, och akademins roll för entreprenörskap.

- Vi är så glada att få välkomna Sarah till Handelshögskolan och Stockholm. Hon är en internationellt ledande forskare som har stor påverkan inom den internationella entreprenörskapsforskningen. Med sin gedigna erfarenhet, och sitt stora intresse för undervisning och utbildning, kommer hon att bli en utmärkt ledare för vår nya satsning på hållbart och innovativt företagande, säger Lars Strannegård, rektor för Handelshögskolan i Stockholm.

- Det är en ära att bli den första innehavaren av Jacob och Marcus Wallenbergs professur i innovativ and hållbar företagsutveckling vid Handelshögskolan. Nu placerar sig Handelshögskolan verkligen i framkant vad gäller att utveckla kunskap om näringslivets utmaningar och insikt i hur företagen kan hantera dessa utmaningar för att bygga långsiktigt hållbara verksamheter, säger Sarah Jack, tillträdande professor vid Handelshögskolan i Stockholm.

Sarah Jack disputerade 2002 med avhandlingen ?The Role and Nature of Networking in the Entrepreneurial Process? och har sedan dess varit verksam i olika befattningar vid University of Aberdeen och Lancaster University där hon senast innehade en professur i entreprenörskap och var forskningsdirektör för institutionen för entreprenörskap, strategi och innovation. Hon har medverkat i många olika forskningsprojekt, nu senast ett europeiskt EU-projekt som behandlar social innovation i marginaliserade landsbygdsområden (SIMRA), och hennes forskning har publicerats i ett stort antal ansedda tidskrifter. Hon är också redaktör för flera ledande tidskrifter inom sitt forskningsområde.

Genom professuren tar Sarah Jack ledningen för den forskningssatsning på hållbart och innovativt företagande som möjliggjorts genom en donation från två Wallenbergstiftelser samt företagen EQT, FAM, Investor, SEB, Atlas Copco, Stora Enso, Aleris, Morgan Stanley och Mölnlycke Healthcare. Mer om donationen finns att läsa här: www.hhs.se/jmw

Högupplösta bilder på Sarah Jack finns under fliken bilder och video på MyNewsdesk

För vidare information, vänligen kontakta:

Lars Strannegård, rektor
Handelshögskolan i Stockholm 
Mobil: +46 708 117573
Email:

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Börsbolag i pressmeddelandet

Stora Enso SEB Investor Atlas Copco

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status