Handelshögskolan i Stockholm - Handelshögskolan startar forskarskola inom detaljhandel

Handelshögskolan startar forskarskola inom detaljhandel

Newsdesk 13/6 12:10

Center for Retailing vid Handelshögskolan i Stockholm startar en forskarskola som kommer att stärka detaljhandelsforskningen både nationellt och internationellt. Forskarskolan välkomnar doktorander med intresse för detaljhandeln oavsett var de idag bedriver sin forskarutbildning. Satsningen finansieras av Handelsrådet och syftar till att bygga en grund för både akademiskt och praktiskt relevant forskning inom detaljhandelsområdet.

? För Center for Retailing är detta ett sätt att bidra till att stärka handeln som forskningsområde, säger Sara Rosengren, professor vid Center for Retailing och ansvarig för forskarskolan. Satsningen är unik i att den innehåller flera moment där forskning och praktik möts, vilket är en röd tråd genom all verksamhet vid Center for Retailing.

? Handelsrådet ser mycket positivt på Center for Retailings initiativ att etablera en forskarskola. Satsningen bidrar till att utveckla kunskapsöverföringen mellan akademi och handelns företag på högsta akademiska nivå, något som vi stöder och vill uppmuntra till, säger Andreas Hedlund, VD Handelsrådet.

Genom att samla doktorander, forskare och representanter från branschen skapar forskarskolan en plattform för kunskapsutbyte mellan akademi och praktik. Detta kommer att ha en direkt inverkan när det gäller att skapa nya och spännande forskarkonstellationer och kommer att få indirekta fördelar genom att på ett formellt sätt uppmuntra praktiskt relevant detaljhandelsforskning som kan implementeras direkt av branschen.

Mer info finns här: https://www.hhs.se/en/Research/Centers/retail-studies/schoolinretailing/

För mer information kontakta:

Professor Sara Rosengren
Chef Center for Retailing
Innehavare av ICA-handlarnas professur i företagsekonomi,
särkilt retiling
Handelshögskolan i Stockholm
Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status