FORES - Hans Lind till Fores bostadsprojekt

Hans Lind till Fores bostadsprojekt

Newsdesk 8/12 07:00

Hans Lind, pensionerad professor i fastighetsekonomi med över fyra decenniers erfarenhet från bostads- och byggnadsfrågor, anlitas nu som vetenskaplig rådgivare i det nystartade bostadsprojektet Hitta Hem ? en ny social bostadspolitik, där tankesmedjan Fores ska lyfta fram forskning och fakta för lösningar på bostadsbristen.

? Låginkomsttagare, ungdomar, studenter och nyanlända har mycket svårt att hitta en bostad i områden med god arbetsmarknad. Det är skadligt för individerna, arbetsmarknaden och samhällsekonomin. Vi ska lyfta fram kunskap om hur vi kan förbättra situationen, säger Hans Lind.

Hans kommer med sin gedigna kunskap och erfarenhet ha en rådgivande roll i projektet och även skriva en större rapport själv. Projektet kommer att fokusera på att lyfta fram samhällsekonomiskt effektiva lösningar i linje med ett liberalt synsätt samt tänkbara kompromisslösningar för blocköverskridande överenskommelser. Projektet leds av Fores vice vd Andreas Bergström och ska pågå i minst två år.

? Den bostadsbrist som drabbar en rad grupper är en av Sveriges viktigaste och tydligen mest svårlösta framtidsfrågor. Hans Lind är den bästa tänkbara rekryteringen för det här projektet, med sin kombination av djupa kunskaper, stort kontaktnät och orädd debattlusta, säger Andreas Bergström.

Inom projektet kommer Fores att ta fram studier och kortare policy papers, ordna seminarier och delta i samhällsdebatten, för att bidra till en bättre debatt och klokare beslut.

? Det kommer att behövas reformer inom en rad områden som skatter och bidrag, plan- och byggregler, hyressättning samt konkurrens och effektivisering i byggbranschen, avslutar Hans Lind.

För frågor, kontakta vice vd Andreas Bergström på andreas.bergstrom@fores.se eller 0730-88 52 65.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status