arifiQ Development AB arifiQ Development AB - arifiQ och Agfa Graphics integrerar sina tryckerisystem

arifiQ och Agfa Graphics integrerar sina tryckerisystem

Newsdesk 1/1 01:00

arifiQ Development och Agfa Graphics Sverige har inlett ett samarbete. Genom att de båda företagen integrerar sina system blir det möjligt för tryckerier att väsentligt effektivisera sitt order- och produktionsflöde. 

Agfa Graphics är världsledande inom CtP, offsetplåt och digitala produktionssystem för civil- och förpackningstryckerier samt tidningsmarknaden. Agfa erbjuder integrerade Prepress-lösningar som inkluderar produktionsarbetsflöden, utrustning, konsulttjänster och förbrukningsmaterial.

arifiQ Development är ett entreprenörsdrivet IT-företag, med sitt ursprung i ett familjeägt tryckeri i Sollefteå. Företaget har på bara ett par år utvecklat ett system, som vunnit Vinnovas innovationsutmärkelse, för prisberäkningar och produktionsberedning för tryckerier.

Agfa Graphics tog för några månader sedan kontakt med arifiQ Development och man fann snabbt att Agfas system Apogee Prepress, som redan används av en stor del av Sveriges tryckerier, och arifiQ fungerar utmärkt väl ihop. Genom att arifiQ automatiskt skickar filer direkt in i Apogee Prepress, får tryckeriet ett sömlöst och automatiserat flöde från prisberäkning, offert, produktionsberedning och order direkt över till prepress och produktion. Därmed försvinner en krävande och känslig manuell arbetsuppgift. Integrationen mellan systemen minskar även produktionstiden väsentligt.

? Eftersom både vi och Agfa Graphics sätter användaren i fokus, fann vi varandra väldigt snabbt, säger Carina Karlsson, VD på arifiQ. När kundens behov kommer först blir det självklart att utgå ifrån enkelhet, effektivitet och tillförlitlighet. Det är förenande kärnvärden för båda våra system.

? Vi delar samma vision om att tryckeribranschen behöver öppna upp sig och anpassa sig till tidens krav på tillgänglighet, snabbhet och säkerhet. Affärer görs i ett rasande tempo och då gäller det att vara tillgänglig och arbeta snabbt, säger Björn Allskog, Försäljningschef Sverige/Norge på Agfa Graphics.

Agfa Graphics mjukvaror är designade för att enkelt kunna integreras med alla system som är anpassade till JDF-standarden. arifiQ är också byggd för att enkelt kunna fungera ihop med andra system.

? Vi såg snabbt att tryckerierna skulle få stora effektiviseringsvinster om det gick att skapa en sömlös övergång från arifiQ till Apogee Prepress, säger Michael Brännback, Applikations Specialist på Agfa Graphics. Tester har nu genomförts och systemen fungerar utomordentligt väl ihop. 

arifiQ Development och Agfa Graphics räknar med att, efter en kort period av pilotdrift, kunna erbjuda tryckerier i Norden denna unika integreringsmöjlighet. Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Har medverkat i utvecklingen av kalkylsystemet arifiQ. Personalvetare och entreprenörsutbildad. Tidigare har hon byggt upp och ansvarat för innovationsstödet vid Mittuniversitetet.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll