Kosters Trädgårdars Kooperativ - Hantverksbageri på Koster ger förlängd säsong

Hantverksbageri på Koster ger förlängd säsong

Newsdesk 29/6 22:17

Kosters Trädgårdar inviger sitt nya hantverksbageri imorgon, fredagen den 1 juli, med surdegspizza. Sedan Helena och Stefan startade trädgårdarna i början på 90-talet har verksamheten idag växt ur sina kläder. I ett nybildat kooperativ finns det nu nya krafter som möjliggjort investeringen.

Att kalla det hantverksbageri har att göra med att brödet bakas på ekologiska lantvetesorter från lokala producenter som Wästgötarna. Beroende på bonden och mjölnarens handhavande får de olika karaktär. Lantvete kan inte knådas på löpande band utan kräver mer varsamhet och kunnande av bagarna men vinsten är att bröden får mer smak och näring. 

Sortimentet kommer utvecklas succesivt följa säsongens skördar exempel på bröd i sortimentet är alltifrån levain och tångfrallor till sötebröd.

Målet med satsningen är att kunna leverera stenugnsbakat surdegsbröd till fler än de som tar sig ut till ön under semestertider och samtidigt ha mer öppet under lågsäsong. Nu får kockarna också mer plats att jobba med de otroligt fina råvaror trädgården bjuder på i skördetider. Förhoppningen är att detta innebär 1-2 nya arbetstillfällen under större delen av året samtidigt som det möjliggör att restaurangen och caféet kan ha mer öppet.

För intresserade finns chansen att träffa bagarna och gå på en rundvisning i bageriet klockan 1400. Pizza serveras från klockan 18 på kvällen.

För mer information kontakta bagarna:
Hanna Gotlén 0768 125796

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status