STING (Stockholm Innovation & Growth) STING (Stockholm Innovation & Growth) - Här är STINGs åtta nya internetbolag, Propel Capitals senaste investeringar

Här är STINGs åtta nya internetbolag, Propel Capitals senaste investeringar

Newsdesk 1/1 01:00

Idag välkomnar STING åtta nya internet/mediebolag till den fjärde omgången av acceleratorprogram STING FastForward. Investeringsföretaget Propel Capital går in med 250 000 kronor i varje bolag, för att ytterligare snabba på deras utveckling.

Efter en omsorgsfull utvärdering av 120 sökande bolag till STINGs acceleratorprogram har nu åtta team valts ut. Bakom bolagen står entreprenörer med imponerande bakgrunder, de kommer bland annat från iZettle, Klarna och Tradedoubler, och har studerat vid välrenommerade skolor som Handelshögskolan i Stockholm och Parsons School of Design.

? De åtta bolagen vi kommer att arbeta med under våren representerar flera områden som just nu genomgår väldigt spännande skiften ? däribland digital marknadsföring, fintech, logistik och mobile enterprise solutions, säger Peo Nilsson, programansvarig affärscoach för STING FastForward.

Propel Capital, som enbart investerar i STING-bolag, går in med 250 000 kronor i varje startup. Redan från starten kommer entreprenörerna att bygga upp nära relationer med investerarna bakom Propel Capital. Ett 20-tal framgångsrika affärsänglar; däribland Hampus Jakobsson, Eric Byrenius, Kristofer Arwin och Niclas Lilja, har gått samman för att investera i STINGs internet/medie- och ICT-bolag. Tidigare har Propel Capital investerat i STING-bolagen som gick acceleratorprogrammets tredje omgång ? som till exempel EdQu, Qasa och Selfiejobs ? men också i STING-alumnibolaget Apprl.

? STINGs FastForward är en motor för entreprenörskap. Fjolårets bolag har tagit viktiga tekniska, affärsmässiga och finansiella steg mot att förverkliga sina ideér. Vi välkomnar nästa grupp av bolag och ser fram emot att bidra till deras utveckling, säger Niclas Lilja, affärsängel och investerare i Propel Capital.

För bolagen väntar nu 20 veckor av intensiv coachning av STINGs erfarna internetcoacher med spetskompetens inom bolagsbyggande och affärsutveckling. Fokus ligger på att genom ?Lean Startup?-metodiken öka utvecklingstakten, och utmana och vässa erbjudandet mot kunder. Den nya batchen får även nära stöd inom kommunikation och rekrytering, samt tillgång till STINGs breda externa nätverk av industriexperter och investerare.

STING erbjuder bolagen gratis kontorsplats på SUP46 i centrala Stockholm under programmets gång. I juni avslutas programmet med en demodag, där bolagen på ett stängt event får presentera sina affärsidéer för exklusivt inbjudna investerare, potentiella partners och journalister.

Här är de åtta bolag som ingår i vårens omgång av STING FastForward, FFW_04:

Boxgard erbjuder en smart logistikbaserad ?self storage?-tjänst för privatpersoner och företag som behöver mer utrymme i städer. Tjänsten bokas enkelt via boxgard.com och kommer med gratis lådor och upphämtning, och även hemleverans när du behöver en någon av lådorna, alla dagar i veckan till en låg månatlig kostnad per förvarad låda.

HAAARTLAND utvecklar prenumerationsbaserade molntjänster som möjliggör för marknadsförare att förstå de olika faktorer som driver publiken i olika produktnischer, skapa engagerande innehåll utifrån dessa datavunna insikter och publicera på rätt sätt i både sociala och mer traditionella kanaler för att växa sin publik. Machine learning och andra big-data-teknologier används i samtliga steg.

HappyTail är ett socialt forum för hundälskare och hundägare. Genom att koppla ihop hundägare och hundar med hundälskare för t ex sociala promenader, möjliggör tjänsten större frihet för hundägare att resa och enkelt hitta hundvakt i sitt område.

Liquido förenklar företagsfakturering. Med några få klick i Liquidos webbportal skapas en faktura och Liquido sköter resten. Liquido matchar automatiskt inbetalningar vilket gör att företag alltid har tillgång till en avstämd och uppdaterad kundreskontra ? i datorn, mobilen eller surfplattan.

Pecuniosus står bakom SaaS-plattformen Market2Member som gör det enkelt för företag och organisationer att erbjuda sina kunder avancerade cashback- och lojalitetsprogram. Den API-baserade plattformen är idag laddad med omkring 300 e-butiker som erbjuder lojalitetspoäng eller cashback.

Salesbox CRM är det mobila CRM:et som du uppdaterar på sju sekunder.Det är inte bara din genomsnittliga modell för att hantera dina kundrelationer och behålla fokus; det är ett genombrott för att maximera försäljning. Det är ett intelligent och mobilt CRM-system som inte matchas av något annat. Salesbox CRM är konsten att sälja paketerat i ett CRM.

Sellpy gör det enkelt och smärtfritt att bli av med prylar och kläder som inte längre används. Allt du behöver göra är att beställa en Sellpy-påse online och fylla den med saker du vill bli av med. Sellpy hämtar påsen vid dörren, säljer prylarna och sedan delar ni på vinsten. Det som inte går att sälja skänks till välgörenhet. Sellpy hjälper dig att få både plats och pengar över, samtidigt som vi ser till att dina oanvända saker kommer till användning. Bra för dig och bra för miljön!

Strawpay är ett unikt teknikbolag för betaltjänster baserade på bitcoin, med målsättningen att öppna för en ny kategori av affärsverksamhet inom elektroniska betalningar. Företaget erbjuder ett öppet protokoll och en plattform för mikrobetalningar på nätet mellan konsument och handlare.

Kontakt
Sara Mattsson, community manager, STING, 070-878 77 58, Huvudansvarig för kommunikation och marknadsföring.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status