Triple Steelix - Här får framtidens internationella stålforskare inspiration?

Här får framtidens internationella stålforskare inspiration?

Newsdesk 23/5 13:33

NSCAS sprider budskapet om en attraktiv region och startar framgångsrika samarbeten som sätter våra kommuner, högskolor och stål- och verkstadsindustrin på världskartan med sin höga kvalitet.

NSCAS är en unik möjlighet för framtidens internationella stålforskare att möta svensk industritradition och livsstil. Och för Bergslagens industri att skapa långsiktiga samarbeten.

?NSCAS vänder strålkastarna mot stål- och verkstadsindustrin i regionen internationellt. Det är viktigt för att våra innovativa företag ska behålla en ledande position. Vi vidgar vyerna och attraherar ny internationell kompetens?, säger Elisabeth Dahlstedt, projektansvarig NSCAS och ansvarig för Attraktivitet och Kompetensutveckling på Triple Steelix 2.0.

?Vi skapar en mötesplats där ung internationell toppkompetens träffar svenskt näringsliv och FoU-ledare och lär känna regionen och får nära kontakt med akademin. De etablerade forskarna bidrar med sin erfarenhet och svenska unga forskare knyter nya kontakter.

Ha din reporter på plats för något bra reportage!

Kontakta oss för frågor!

Program:

28/8: Framtidsmuseet. Välkommen och presentationsteknik

29/8: Akademidag. Högskola Dalarna - möte svenska forskare och besök på Ortic i Borlänge

30/8: OVAKO Sweden och guidning i Hofors

31/8: SSAB och Borlänge kommun

1/9: Outokumpu, verksbesök besök en ingenjör i Avesta kommun

Weekend med Falu Gruva och sightseeing

4/9: High Tech Seminar on Advanced Steel med industrins R&D, Falu Gruva

5/9: Sandvik och Sandvikens kommun

6/9: ABB Research och Västerås stad

7/9: Swerea KIMAB och KTH. Stålindustrins forskningsinstitut, Kista

8/9 : Diplomutdelning på Jernkontoret, Stockholm


Internationellt utbyte av kompetens

De internationella forskarstudenterna presenterar det senaste i framkanten av modern material- och processteknik och för vetenskapliga diskussioner med respektive part samt deltar i ett större industriellt seminarium, HTSC.

NSCAS är ett kliv framåt i det internationella utbytet av kompetens, forskning och innovation för stål- och verkstadsindustrin.

?NSCAS 2017 lyfter fram det internationella intresset som finns för den svenska stålindustrin. Både det svenska samhället, högskolorna, stålföretagen och doktoranderna har mycket att ge och att lära av varandra. NSCAS banar vägen för ett vetenskapligt utbyte av kompetens, och har potentialen att positionera svensk stålindustri och innovation på en internationell nivå.?, kommenterar Jan Andersson, högsta ansvarig och Processledare på innovations och utvecklingsorganisationen Triple Steelix 2.0.

Framtidens forskarelit

Det ska bli spännande att se vad de nya kontakterna, erfarenheterna och samarbetena leder till i framtiden. NSACAS är bara början. NSCAS tar den svenska stålindustrin till världen, och världen till den svenska stålindustrin. NSCAS har stark potential att bli en internationell mötesplats för framtidens unga forskarelit där alla engagerade parter kan dra nytta av detta initiativ nu och långsiktigt

_________________________________________________________________________________

För mer kommentarer: Elisabeth Dahlstedt, ansvarig för Attraktivitet och kompetensutveckling, Triple Steelix 2.0 och projektledare NSCAS

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Börsbolag i pressmeddelandet

SSAB SCA Sandvik

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status