Härryda kommun - Härryda har bäst företagsklimat i Västsverige

Härryda har bäst företagsklimat i Västsverige

Newsdesk 26/9 07:44

I dag släpptes Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimat och Härryda kommun klättrar hela 20 placeringar till plats fyra i Sverige! Det placerar kommunen i topp i Västsverige.

- Detta är så roligt och ett steg på vägen, säger kommunstyrelsens ordförande Per Vorberg (M). Vi jobbar målmedvetet med dessa frågor, politik och förvaltning tillsammans och dagens siffror visar att vårt arbete ger resultat. Jag hoppas att vi kan stimulera andra kommuner med vårt arbete.

Kommunstyrelsens vice ordförande Patrik Linde (S), håller med:

- Det är fantastiskt roligt att Härryda är en sådan bra företagskommun. I mätningen ser vi bland annat att företagarna uppskattar att vi jobbar med infrastrukturfrågor och bostäder. Näringslivsfrågor är viktiga, de ger jobb.

Frågor som ställs till Svenskt Näringslivs medlemmar är bland annat hur man uppfattar servicen från kommunen, tjänstemännen och allmänhetens attityder till företagande. I kommunen finns drygt 4000 företag inom många olika områden. I dag är Fredrik Olsson, näringslivschef, extra glad.

- Härryda kommun är strategiskt placerad nära Nordens största hamn och med Sveriges näst största flygplats mitt i kommunen. Dessutom har vi ett väl fungerande samarbete mellan politik, förvaltning och inte minst företagen i vår kommun. Vi har höga ambitioner och planerar för framtiden med nya verksamhetsområden och Landvetter södra, vår nya stad med 25 000 invånare och plats för många fler företag.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status