Handelshögskolan i Stockholm - Historiskt frihandelsavtal mellan EU och Japan presenteras på Handelshögskolan

Historiskt frihandelsavtal mellan EU och Japan presenteras på Handelshögskolan

Newsdesk 28/9 05:00

EU och Japan har efter många år av förhandlingar nu i princip kommit överens om ett avtal om ekonomiskt partnerskap och frihandel. EU-kommissionär Cecilia Malmström presenterar avtalet när The European Institute of Japanese Studies (EIJS) vid Handelshögskolan i Stockholm firar sitt 25-årsjubileum.

Japan är världens fjärde största ekonomi och det ekonomiska partnerskapsavtalet kan öka europeiska export på en lång rad områden.

- Det här avtalet har en enorm ekonomisk betydelse, men det är också ett sätt att närma oss varandra. Vi visar att EU och Japan, som demokratiska och öppna globala partners, tror på frihandel. Att vi tror på att bygga broar, inte murar, säger EU-kommissionär Cecilia Malmström.

I samband med EIJS:s 25-årsjubileum kommer Cecilia Malmström till Handelshögskolan i Stockholm för att diskutera och debattera det nya handelsavtalet idag den 28 september. Även EU- och handelsminister Ann Linde närvarar för att tala om det nya avtalets betydelse för Sverige.

- Vi är väldigt stolta över att ha fungerat som länken mellan EU och Japan under så lång tid och att äntligen se att våra ansträngningar har gett resultat, säger Marie Söderberg, professor och chef för EIJS.


För mer information, kontakta:

Marie Söderberg,
professor och chef för The European Institute of Japanese Studies (EIJS) vid Handelshögskolan i Stockholm

E-post: marie.soderberg@hhs.se

Mobil: 073-687 26 11

www.hhs.se/en/research/institutes/eijs/


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status