Miltton Labs AB - HQGATESTORY.COM - sajt med unikt källmaterial till den ?andra historien? om HQ-kraschen

HQGATESTORY.COM - sajt med unikt källmaterial till den ?andra historien? om HQ-kraschen

Newsdesk 11/10 06:53

Inför morgondagens utgivning av boken HQ-GATE ? den okända dramatiken bakom Sveriges mest uppmärksammade bankkrasch, lanseras klockan 18.00 ikväll, för första gången någonsin i Sverige, en sajt med komplimenterande källmaterial på www.hqgatestory.com

På sajten erbjuds läsaren en unik inblick i det källmaterial som ligger till grund för boken, bestående av 20 000 sidor dokument samt vissa ljudbandsupptagningar av möten och intervjuer. Bland annat publiceras hela förundersökningen i brottmålet som ogillades av Stockholms tingsrätt den 21 juni 2016. På sajten finns även illustrationer och utdrag ur varje kapitel.

Vi tycker att det är viktigt att allmänheten och läsare av vår bok har möjlighet att ta del av det material som låg till grund för den friande brottmålsdomen, och själva ges chansen att bedöma de uppgifter och påståenden som förs fram i vår bok, säger Christen Ager-Hanssen, som har skrivit boken tillsammans med Di-journalisten Jenny Hedelin.

HQGATE ges ut av Ekerlids Förlag den 12 oktober. På sajten HQGATESTORY.COM erbjuds läsaren även fortlöpande nyheter och ny dokumentation relaterade till boken.

Om HQGATE ? den okända dramatiken bakom Sveriges mest uppmärksammade bankkrasch:

I augusti 2010 drog Finansinspektionen in tillståndet för HQ Bank och Sveriges genom tiderna mest uppmärksammade bankkrasch var ett faktum. Två månader tidigare hade banken avvecklat sin tradingportfölj, med en förlust på över 1,2 miljarder kronor. Bankens ägare, med Mats Qviberg i spetsen, beskylldes för att ha mörkat bankens dåliga affärer och svindlat aktieägarna.

Journalisten Jenny Hedelin kände tidigt att det var något skevt med hur bankkraschen skildrades i medierna och hur Finansinspektionen uppträdde. Nu, sex år senare, kan hon tillsammans med den norske affärsmannen Christen Ager-Hanssen avslöja hur myndigheter och medier genom sitt agerande skadade oskyldiga, medan aktörer som förorsakade bankens förluster går fria.

Författarna har haft tillgång till interna mail, lusläst bankens dokument och grävt fram bortsorterat förundersökningsmaterial, däribland ljudbandsinspelningar.

HQ-Gate är en berättelse om inkompetens, myndighetsmissbruk och mygel på samhällets högsta nivå. Den brutala, osminkade sanningen om människor, opportunism, populism och personliga tragedier där nära vänner sviker när det stormar som värst.

Jenny Hedelin är sedan 2003 journalist på Dagens Industri. Sedan mars 2015 har hon varit tjänstledig i syfte att analysera orsakerna till HQ-kraschen, dess rättsliga efterspel och skriva en bok om slutsatserna.

Christen Ager-Hanssen är en norsk affärsman. Han har haft ansvaret för Mats Qvibergs försvarsstrategi i HQ:s brottmål och det kommande civilmålet där HQ AB stämt Mats Qviberg med flera på drygt 4 miljarder kronor.


För ytterligare information: 
Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Börsbolag i pressmeddelandet

HQ

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status