Huddinge Kommun - Politiker - Huddinge satsar trots svårt ekonomiskt läge

Huddinge satsar trots svårt ekonomiskt läge

Newsdesk 3/12 08:29

Sveriges ekonomi går sämre och flera kommuner har flaggat för skattehöjningar inför nästa år. Trots att minskade skatteintäkter och lägre befolkningssiffror skapat ett tufft ekonomiskt läge i Huddinge kommun kommer stora satsningar på nya förskolor, skolor och idrottshallar att genomföras.

- Huddinge har en stark tillväxt och det är därför nödvändigt att vi fortsätter våra satsningar på nya förskolor, skolor och idrottshallar, säger Daniel Dronjak (M), kommunstyrelsens ordförande.

Under många år har det varit ordning och reda i ekonomin i Huddinge kommun. Marginalerna var mindre än tidigare när kommunens Mål och Budget 2016 beslutades före sommaren och förutsättningarna har sedan dess försämrats. Kommunen har tappat ytterligare 50 miljoner kronor, vilket innebär tuffare förutsättningar inför 2016 och ökade krav på nämnderna klarar en budget i balans.

- Huddinge ska fortsätta att ha ordning och reda i ekonomin, men det kommer att bli några tuffa år framöver och det ställer höga krav på alla kommunens verksamheter, avslutar Daniel Dronjak (M).


För mer information:

Daniel Dronjak (M)
Kommunstyrelsens ordförande
08-535 301 57
Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status