SkorstensFolket Sverige AB - Hur renoverar man ventilationskanaler som består av papprör?

Hur renoverar man ventilationskanaler som består av papprör?

Newsdesk 4/10 07:15

Infodringsmaterialen VentilFlex® och FuranFlex® har nu även visat sig vara lämpliga för tätning av ventilationskanaler i papp. Tonny Svensson, VD på Henriksbergs Verkstäder, berättar om det nya användningsområdet.

? I äldre fastigheter är det ganska vanligt att ventilationskanalerna består av papprör. Pappkanaler kan medföra flera problem, till exempel att limmet löses upp av fukt och att pappen släpper. Jag har sett exempel där detta kraftigt försämrar ventilationen.

? Infodring av pappkanalerna med VentilFlex och FuranFlex har länge känts som ett intressant alternativ och nyligen gjorde vi ett test som filmades och utvärderades. Testet slog väl ut och nu genomför vi ett stort projekt av denna typ, säger Tonny Svensson, VD på Henriksbergs Verkstäder.

Pappen trycks ut ur kanalen

Infodringsmaterialen VentilFlex och FuranFlex dras in i pappkanalen och blåses upp med vattenånga. Resultatet blir att pappen trycks bort och att infodringsmaterialen formas efter valvet.

? Papp är nästan omöjlig att rensa ut och vi bedömer att VentilFlex och FuranFlex är rätt lösning. På det här sättet kan vi uppgradera ventilationen till högsta täthetsklass, D, samtidigt som arbetsprocessen är smidig och kostnadseffektiv, säger Tonny Svensson, VD på Henriksbergs Verkstäder.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status