Jokkmokks kommun - Hyllning till kreativiteten i Jokkmokk

Hyllning till kreativiteten i Jokkmokk

Newsdesk 14/12 14:08

? Något händer med kreativiteten på landsbygden, sade influencern Clara ?UnderbaraClara? Lidström vid föreläsningen om digitalt entreprenörsskap hon höll tillsammans med kollegan Annakarin Nyberg i Jokkmokk. Föreläsningen avslutade Elevmässan Naturhjälpen, som arrangerades av näringslivsbolaget Strukturum i samarbete med skolorna i Jokkmokks kommun, ett sätt att jobba med innovationskraft och den entreprenörsanda som präglar Jokkmokk.

Ulf Hägglund, VD för Strukturum, kallade Elevmässan en hyllning till kreativitet och skaparlust ? och en "odyssé i goda exempel". Alla skolor i kommunen deltog på ett eller annat sätt, antingen som utställare, besökare eller både och. Fantasifulla, kreativa och engagerade projekt i olika skolverksamheter och klasser visades upp ? bland annat bjöd Östra skolans hem- och konsumentkunskap på smakbitar av lokalproducerad mat, Sameskolans elever visade upp sittunderlag sydda av renhärna, Kattens förskola visade upp sitt pyssliga och lärorika projekt om myror och Vuollerims friskola sände poddradio. Utställare var också det tiotal Ung Företagsamhets-företag som elever vid Lapplands gymnasium jobbat med under hösten, som erbjöd allt ifrån en uppdaterad renmärkesbok för samebyarna i Jokkmokk, som logi för marknadsknallar.

? För skolornas del är det ett bra komplement till skolans arbete, och för oss är det ett sätt att ta hand om den entreprenörsanda som finns i Jokkmokk, säger Sandra Cerboni, projektledare för Ung Innovation på Strukturum.

?Det är bara positivt att unga vill starta företag och att frågan om företagande får stor vikt, säger Stefan Andersson, tillväxtchef vid Jokkmokks kommun.

Läs mer om mässan och UF-företagen.

Kontaktpersoner:
Sandra Cerboni, projektledare Strukturum, 073-934 05 58


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status