Järfälla kommun - I Järfälla får alla unga sommarjobb

I Järfälla får alla unga sommarjobb

Newsdesk 12/5 12:04

Efter en lyckad satsning med sommarjobbsgarantin 2015 höjer Järfälla kommun i år ambitionen och ger ännu fler ungdomar chansen till en första kontakt med yrkeslivet genom sommarjobb.

Sommarjobb är ett viktigt steg på vägen mot arbetsmarknaden, och det ger en viktig sysselsättning på sommarlovet. Dessutom kan de avlasta ordinarie personal i semestertider.

? Succén med sommarjobbsgarantin fortsätter. Det innebär att Järfällas ungdomar ges en unik möjlighet att knyta kontakter och skaffa sig värdefull arbetslivserfarenhet, samtidigt som samhällsservicen förstärks, säger kommunstyrelsens ordförande, Claes Thunblad (S).

Syftet med sommarjobben är att förbereda och färdighetsträna ungdomar inför kommande arbetsliv på arbetsmarknaden. Inriktningen för årets satsning är att arbeta med befintliga aktörer inom kommunen och det lokala näringslivet.

Bland annat ordnas ungdomsfestival, Sommar på Kvarnbacken, i ett samarbete mellan kommun och flera bostadsbolag inom ramen för projektet Kalejdohill.

? Sommarjobben innebär att de får erfarenheter av arbetsuppdrag och praktisk introduktion av arbetslivet, säger Siegfried Gudmundsson som är kommunens samordnare för sommarjobb.

Sommarjobben, eller feriepraktik som det heter i Järfälla, är till för ungdomar i åldrarna 15-18 år och som är mantalskrivna i Järfälla. I år har 1 800 ungdomar i målgruppen sökt och kommer att få sommarjobb. Det är 300 fler än 2015.

Mer information

Claes Thunblad, kommunstyrelsens ordf, Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status