Ratsit AB - I Skåne finns hälften av de topp 10 kommuner där högst andel personer har ett skuldsaldo

I Skåne finns hälften av de topp 10 kommuner där högst andel personer har ett skuldsaldo

Newsdesk 25/4 07:17

I Ratsits databas finns det 8 325 561 personer över 16 år i Sverige. Utav dessa har 3,4 % eller 294 619 personer ett skuldsaldo på totalt 68 718 770 900 kr vilket innebär ett riksgenomsnitt av 233 246 kr/person.

Ljusnarsberg i Örebro län är den kommun där flest invånare har ett skuldsaldo, nästan 8 %. Övriga kommuner på listan visar att fem kommuner kommer från Skåne, två från Värmland och vardera en från Västmanland och Kalmar län.

På botten av listan där kommuner med lägst andel personer har ett skuldsaldo hittar vi också två kommuner från Skåne, fyra från Stockholm och en vardera från Västra Götaland, Halland, Jönköping och Kalmars län. Lomma är den kommun som har lägst andel personer med ett skuldsaldo, endast 0,87%.

Genomsnitt skuldsaldo - skillnad mellan högst och lägst andel

För de 10 kommuner där högst andel personer har en skuld till Kronofogden är genomsnittssumman för alla kommuner lägre än riksgenomsnittet. Bland de kommuner som har lägst andel personer med ett skuldsaldo så är det endast Habo kommun som har en genomsnittssumma som är lägre än riksgenomsnittet. Övriga kommuner ligger en bra bit över genomsnittssumman. Dock är det inte i närheten av Tjörns kommun där genomsnittsskulden är 1,7 miljoner, läs mer här.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status