Icelandair - ICELANDAIR ERBJUDER PASSAGERARE SINA PILOTER OCH VD SOM GRATIS PERSONLIG VÄRD I NY ?STOPOVER BUDDY? SERVICE.

ICELANDAIR ERBJUDER PASSAGERARE SINA PILOTER OCH VD SOM GRATIS PERSONLIG VÄRD I NY ?STOPOVER BUDDY? SERVICE.

Newsdesk 2/2 05:00

Icelandair ger dig tid och sparar dina pengar med ny innovativ tjänst som lanseras 02 feb 2016

 • Svenskar överspenderar med *5,6 miljarder kr. per år på semester på grund av bristande lokalkännedom
 • 76 procent erkänner att de känner sig besvärade över att "se ut som en turist"
 • 38 procent sade sig hellre insupa den lokala kulturen än att besöka stora turistattraktioner
 • Hälften av de tillfrågade är angelägna om att umgås med lokalbefolkningen när de är utomlands för en mer genuin upplevelse
 • Ny tjänst erbjuds av Icelandair där passagerare kan ansöka om en "Buddy" vid ankomst, för att ta del av en äkta Icelandair Stopover tillsammans med en lokal värd utan kostnad.
 • Alla Buddies är Icelandair?s egen personal vilket betyder att man kan paras ihop med Icelandairs VD, en flygvärdinna eller t ex piloten som man flög dit med.
 • Resenärer är angelägna om att göra det mesta av sin semester - 24 procent av 18-24-åringar uppger att man inte lägger mer än 5 minuter på en turistattraktion, endast för att kunna säga att man varit där.
 • Sverige, 02 Feb 2016: transatlantiska flygbolaget Icelandair har idag lanserat sin nya tjänst, Stopover Buddy som syftar till att förändra beteendet om att överspendera och istället involvera besökarna i den isländska lokala kulturen. På en transatlantisk stopover kommer representanter från flygbolaget, inklusive flygvärdinnor, piloter och även Icelandairs VD att vara tillgängliga som ens personliga, lokala Buddy där man erbjuds en sällsynt inblick i det "riktiga" Island.

  En ny global studie av semesterfirare, utförd av Icelandair, visade på att tidvattnet vänder för de större turistattraktionerna till förmån för mindre, dolda pärlorna endast kända för lokalbefolkningen. Undersökningen visar på att 38% av (svenskarna) föredrar att insupa den lokala atmosfären före sightseeing, samtidigt som ytterligare 44% svarade att de aldrig kunnat fördjupa sig fullt ut i den lokala kulturen på sin utlandsvistelse. Det visar på en växande önskan som indikerar en bredare global trend; att semestra som en lokalbo.

  Icelandairs studie visade även att 76% av (svenska) semesterfirare känner sig besvärade över att "se ut som en turist" i främmande länder. 41% har blivit generade eftersom de inte kunnat tala det lokala språket, medan 17% har varit så förvirrad de beställt fel på restaurang. Ytterligare 17% erkänner att de har kämpat för att förstå valutan och 9% sade att de kört på fel sida av vägen. Denna brist på kunskap har också haft en effekt på plånboken. Som nation (svenskar) överspenderar vi hela 5,6 miljarder kr. per år på grund av brist på lokala kunskaper om var du ska äta, bo eller hur man bäst tar sig runt.

  Forskningsresultaten visar också att resenärer vill göra det mesta av en weekendresa. 11% av (svenskarna) uppgav att de endast vistats upp till fem minuter på en turistattraktion, enbart för att kunna säga att de har varit där, denna andel steg till 24% för personer mellan 18-24-år. Icelandairs Stopover service hjälper passagerare att göra det mesta av sin dyrbara tid, detta genom att erbjuda möjligheten att stanna på Island upp till sju nätter utan extra flygkostnad. På så vis får man möjligheten att uppleva två destinationer på sin resa över Atlanten. Passagerare som nyttjar en Icelandair Stopover har stigit med över 60% de senaste fyra åren, vilket visar på trenden att man vill maximera sin lediga tid.

  Ytterligare statistik avslöjar att vi spenderar i genomsnitt 5 timmar och 36 minuter med att söka genom guideböcker och forska på nätet inför en weekendresa, vissa spenderade mer än 49 timmar ? vilket resulterar i drygt en arbetsvecka! Tack och lov är Stopover Buddies lokalkännedom och utbudet av Icelandair gateways nu till hjälp så att passagerarna kan spara pengar och göra det mesta av sin semester.

  Birkir Hólm Guðnason, VD på Icelandair kommentarer, "Som resultaten visar så vill människor uppleva den lokala kulturen och unika äventyr över allt annat på sin semester. Men vi är mer tidspressade än någonsin under dessa dagar och folk kan inte spendera timmar på att söka efter de bästa sakerna att göra och platser att besöka. Vi är glada att kunna erbjuda en service till våra gäster som tar bort den stressen. Vi har haft ett nära samarbete med våra kolleger inför Stopover Buddy servicen, vi har tagit till vara deras intressen, hobbies och oöverträffade lokalkännedom som kommer resultera i fantastiskt unika och personliga upplevelser. Dessa vänliga och varma personer, som är angelägna om att öppna upp sina liv till våra passagerare, kommer att visa dem en riktigt härlig och genuin upplevelse på Island under sin transatlantiska stopover. "

  Birkir, 41, deltar själv i Buddy tjänsten genom att erbjuda passagerarna som har turen att matchas med honom, en heldag med offpiståkning. Besökare kan också kopplas samman med Margret, 64, en flygvärdinna sedan 30 år som är expert på geotermiska källor. Eller man kan njuta av en matlagningskurs med traditionella isländska fiskrätter med flygvärdinnan Inga, 45, som även introducerar de lokala fiskarna. Passagerare som vill hålla sig aktiva på sin Stopover kan delta i en löp- eller cykelrunda med fitnessentusiasten, Dagur, 51, som har arbetat inom Icelandairs IT-avdelning i 20 år. De personer som söker ännu mer äventyr kan tillbringa sin tid med piloten, Sigrun, 44, vars passion är att racercykla nerför isiga berg!

  "Islänningarna är kända som det vänligaste folket i världen och nu är Icelandair officiellt det vänligaste flygbolaget." Birkir Hólm Guðnason.

  Denna unika Stopover Buddy service kommer att vara tillgänglig för Icelandairs transatlantiska passagerare från 02 Februari-30 April 2016. För att få reda på mer besök Icelandair.se/Stopover-Buddy.

  -ends-

  #MyStopover @Icelandair

  För mer information kontakta Teddy på The Brooklyn Brothers

  020 7292 6.200 /

  Till pressmeddelandet

  Teckenstorlek

  Tipsa

  Blogga

  Skriv ut
  LÅNEFÖREMEDLARE:  ALLA LÅN:
  - låna pengar snabbt?
  - lån utan uc?
  - lån med betalningsanmärkning?

  Beställ årsredovisningar gratis!

  Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

   

   

   

   

  DMCA.com Protection Status