Orsa kommun - Ingen yrkeshögskoleutbildning till Orsa

Ingen yrkeshögskoleutbildning till Orsa

Newsdesk 20/1 12:16

Ingen av de fem ansökningar som Yrkesakademin ansökt om och som var planerade att startas i Orsa fann nåd hos Myndigheten för yrkeshögskolan. I fyra fall, hälsorådgivare, affärsutvecklare, specialistundersköterska geriatrik och arbetsledare anläggning ansåg myndigheten att det fann andra utbildningar som i högre grad motsvarar arbetsmarknaden behov och att andra utbildningar har starkare anknytning till aktuellt arbetsliv.

I det femte fallet, cykel och skidteknikerutbildningen, anser man att utbildningen ligger för nära gymnasienivå.

I fallet med arbetsledare anläggning menar man också att den regionala arbetsmarknadens behov av yrkesrollen är svagare beskriven.

- Beskedet är naturligtvis en besvikelse, säger kommunalrådet Mikael Thalin (c). Det känns som att myndigheten fokuserat på den rent regionala arbetsmarknaden i sin bedömning. Och det är klart att vi kanske inte behöver 30 hälsorådgivare i Orsa med omnejd. Men vår tanke är vi utbildar för hela landets behov. I annat fall blir det praktiskt taget omöjligt för någon liten kommun, speciellt i inlandet, att driva yrkeshögskoleutbildning överhuvudtaget.

Beslutet innebär att den gamla yrkeshögskolan i Orsa, SCoTT, Scandinavian college of travel and tourism, inte återuppstår.

- Vi ska ta en diskussion med Yrkesakademin och se hur vi går vidare med framtida ansökningar. Vi ger inte upp så lätt, säger Mikael Thalin.

Orsa är inte de enda som fått avslag. Konkurrensen om utbildningarna är benhård. Ungefär två tredjedelar av ansökningarna avslås vid varje tillfälle. 


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status