Inget Filter - Inget Filter ska hjälpa unga med psykisk ohälsa

Inget Filter ska hjälpa unga med psykisk ohälsa

Newsdesk 25/11 05:36

Grundarna av Inget Filter är Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg, 22 år, från Blekinge. De har varit bästa vänner i 10 år och bor idag i Stockholm. Båda har personliga erfarenheter av vad psykisk ohälsa gör med ungdomar. Sedan januari 2015 driver de därför Ångestpodden och har producerat totalt 44 avsnitt om allt ifrån depression, panikångest och ätstörningar till krossade hjärtan, stress och instagramhets. Mottagandet har varit överväldigande och lyssnandet har exploderat. En stor del av framgången ligger i att de inte är experter, utan två unga tjejer som vet hur det är att vara ung i dagens pressande samhälle.

? När vi startade podcasten fick vi snabbt kvitto på att vår uppfattning om att man pratar extremt lite om psykisk ohälsa stämmer. Dels genom att lyssnarantalet hela tiden ökat, dels genom 100-tals mejl till oss från lyssnarna om vad Ångestpodden betytt för dem. Det finns så många ungdomar som mår dåligt, men som inte vill berätta för någon eller helt enkelt inte vet var de ska vända sig, berättar Ida Höckerstrand.

Inget Filter blir ett internetbaserat företag som utvecklar nya idéer och koncept som kompletterar Ångestpodden. Det är på internet som de funnit sin publik idag, och det är naturligt att fortsätta nå ut till målgrupper i den kanalen. Men Ida och Sofie har även tagit fram liveföreläsningen ?Förr eller senare känner du igen dig? och provat den på olika målgrupper.

Visionen med Inget Filter är att ta bort tabun kring ämnet ungas psykiska ohälsa. Ida och Sofie vill att det ska vara lika lätt att säga till sina klasskompisar/kollegor att man ska gå till psykologen, som att säga att man ska gå till tandläkaren.

? Vi vill arbeta som en opolitisk opinionsbildare. Genom Inget Filter vill vi normalisera den psykiska ohälsan bland unga och ge den en rättvis bild. Om tre år hoppas vi att debatten har lyfts och att frågan om psykisk ohälsa är prioriterad, säger Sofie Hallberg.

Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg har redan insett exportmöjligheterna och vill först ut i resten av Norden, för att därefter expandera i övriga Europa. För ungas psykiska ohälsa, och behovet av att prata om det, saknar gränser. Det menar i alla fall Ida och Sofie.

För mer information:

https://www.youtube.com/watch?v=6QdLZYiOeI

http://www.ingetfilter.se

/https://itunes.apple.com/se/podcast/angestpodden/id959699825?mt=2

Ida Höckerstrand
0763210973

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status