Westers - Initiativ i cateringbranschen ger jobb åt ungdomar

Initiativ i cateringbranschen ger jobb åt ungdomar

Newsdesk 8/3 09:19

Hur får man sitt första jobb som ung och oerfaren utan tidigare branscherfarenhet? Westers, en ledande aktör inom event och catering i Stockholm, arbetar aktivt med att ge ungdomar en chans till det första jobbet ? det viktigaste av alla jobb.

2014 startade Westers ett initiativ som hittills gett ett fyrtiotal ungdomar sitt första jobb ? och ett yrke för livet. Westers Academy, en tredagars yrkesintroduktion som hålls i företagets egna lokaler, lär ut grunderna i service och servering för catering och event.

Ett win-win koncept som fungerar

2016 går Westers Academy in på sitt tredje år. Ungdomar över 17 år, primärt boende i Stockholm, inbjuds att anmäla sig till kursen. Westers Academy organiseras, finansieras och genomförs helt i företagets egen regi. Utbildningen är kostnadsfri. Mer därtill: deltagarna får ersättning i form av utbildningsbidrag, och företaget står för studiematerial, arbetskläder, mat och dryck under utbildningen.

Under tre dagar får deltagarna lära sig grunderna i servering, lära känna eventvärlden och serviceyrkets natur. Efter Westers Academy ges direkt möjlighet att jobba extra som servitris/servitör, garderobiär eller kockassistent under företagets event.

Professionell handledning

Utbildningen genomförs av Westers egen eventpersonal och arbetsledare. Alla har mångårig yrkeserfarenhet och beprövad pedagogisk förmåga som gör det lätt och roligt att ta till sig kunskaperna. Utbildningen vilar på ett kompendium som sammanfattar de viktigaste punkterna ? en slags servicebibel som deltagarna har fortsatt nytta av även efter genomförd utbildning.

Mer än ett extraknäck

Den som tar sitt yrke på allvar och ägnar det energi och uppmärksamhet har alla chanser att växa och utvecklas inom sitt skrå. För deltagarna i Westers Academy är detta inte bara en fot in i en spännande bransch, det är också den första grundläggande utbildningen i ett yrke som de har nytta av livet igenom, var i världen de än befinner sig.

Jobb är bästa integrationen

Ungdomar i utsatta områden och ungdomar med invandrarbakgrund har extra svårt att hävda sig på arbetsmarknaden. Westers vänder sig särskilt till dem, och välkomnar alla oavsett börd eller bakgrund till Westers Academy.

Glädjen av att excellera i en arbetsuppgift, och att över huvud taget ha ett jobb att gå till, är en kraftfull motor som ger ungdomar hopp och vidare möjligheter: att skapa inkomst och tillägna sig erfarenhet som leder vidare till nästa jobb.

Kontaktpersoner:

Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status