Jansäter Kommunikation - Innovationen Freedesk står upp för hela världen

Innovationen Freedesk står upp för hela världen

Newsdesk 11/2 07:00

Intresset för den höj- och sänkbara ståskivan Freedesk har nått rekord på mycket kort tid. Det är helt uppenbart att väldigt många kan ha nytta av en enkel, funktionell, estetisk designad och flyttbar lösning för att kunna stå upp och arbeta. Freedesk är en ?uppfinning? som kan rädda världen, eller i varje fall se till att allt fler kan undvika ?sittsjukan?. Mycket stillasittande utvecklar sämre hälsa enligt undersökningar.

Ett ambitiöst team från olika branscher har utvecklat en snillrik lösning ? en ?ståskiva? för användning på ett befintligt bord. Crowdfunding med Kickstarter blev en knuff i rätt riktning och målet överträffades med råge. Teamet har också fått ett kvitto på att det är en global produkt med tanke på försäljningen till många olika delar av världen. Under våren startas serietillverkning för att möta marknadens behov. Även på mässan Stockholm Furniture & Light Fair har produkten rönt stort intresse. 

Stor efterfrågan före lanseringen
Redan före lanseringen på Kickstarter såldes ett 100-tal produkter utan aktiv försäljning.

"En del har uttryckt det som "jag förstår inte att jag har klarat mig utan denna tidigare?. Det är främst enkelheten, att den är så lätt att flytta, ta fram och ta bort, och att den ser bra ut, som en inredningsdetalj?, säger Stefan Westergård, civilingenjör inom ergonomisk design och konstruktion och innovatör.

I utvecklingen av den höj- och sänkbara skivan har ett kärnvärde varit i tankarna ? tillgänglighet. Det har resulterat i ett hårt arbete med en massa prototyper för att efterhand få den flyttbara ståskivan enklare och enklare.

Nytt samarbetsavtal - Lekolar AB
?I Sverige har många större företag redan höj- och sänkbara skrivbord, men så ser det inte ut i alla länder, där det är ovanligt eller obefintligt - oavsett storlek eller typ av kontor. Allt fler arbetar delvis hemifrån, där man vill ha en enkel stå-lösning. Den ska vara lätt att ta fram och ta bort samt flytta runt. Även skolor och universitet är en mycket intressant målgrupp?, berättar Stefan.

Freedesk har tecknat ett samarbetsavtal med Lekolar AB i Osby som skall sälja Freedesk mot segmentet skola i Norden.

"Vi anser att Freedesk är en produkt som ger barn och ungdomar en bättre läromiljö. Möjligheten att röra på sig skapar en lugnare miljö och ger ökad koncentration" säger Fredrik Grahn, Business Area Manager på Lekolar.

Tusentals bord per månad
Teamet bakom Freedesk har en förväntad försäljning om tusentals bord per månad, sett på några års sikt. Ett flertal återförsäljare i både Sverige, Europa och USA har visat ett mycket stort intresse. Andra aktiviteter är sociala medier och deltagande i möbelmässan i Stockholm - världens största mässa för Skandinavisk design.

?Vi ser de första produkterna från Freedesk som början på ett företag som arbetar med en heltäckande produktflora med innovativa produkter som bidrar till det man kan kalla vardagsaktiv hälsa. Produkterna ska vara resurssnåla för att bidra till ett steg i rätt riktning för miljön. Vi ser att väldigt mycket passar in på det vi tycker om att arbeta med - enkla och meningsfulla produkter?, avslutar Stefan Westergård och får medhåll av sitt team.

Fakta om Freedesk
Freedesk väger bara drygt 5 kg och är lätt att flytta runt på arbetsplatsen, i skolan, eller hemma. Ändå är den stabil och tålig. Den höj- och sänkbara bordsskivan kommer i flera färger så att den kan anpassas efter olika förutsättningar. Om du vill veta mer: www.thefreedesk.com


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status