Kungliga Tekniska högskolan, KTH - Inspiration till julknäck

Inspiration till julknäck

Newsdesk 10/12 11:44

Nu är det inte långt kvar till dopparedagen, och som vi alla vet så är julen vid sidan av tomtar och julklappar också matens högtid. Ett antal KTH-forskare har därför intervjuats om just mat, och från olika perspektiv har de betraktat och analyserat det vi stoppar i oss. Både före, under och efter julen. Letar du efter lite inspiration till en artikel som tangerar en av årets största högtider? Varsågod!

?Politikerna måste bryta köttnormen?

Studie efter studie visar att vår konsumtion av kött slår hårt mot klimatet. Men matvanor är svåra att rubba. Nu måste politikerna ta i med hårdhandskarna för en förändring, enligt matforskare på KTH.

https://www.kth.se/aktuellt/nyheter/politikerna-maste-bryta-kottnormen-1.612030

Alger ? framtidens allroundmat

Tänk att kunna njuta av ett julbord och samtidigt känna att man gör en insats för miljön. Redan idag finns både kaviar och knäckebröd som framställs av tång. Men nya algbaserade livsmedel kommer, bland annat tack vare forskningsprojektet Seafarm.

http://www.kth.se/aktuellt/nyheter/alger-framtidens-allroundmat-1.612780

Insektsmat kryper allt närmare

Äta myror? Kittlar dödskönt i kistan. För nästa generation kommer insekter sannolikt bli en stående ingrediens på såväl mat- som julbord.
? Insekter som föda har inte slagit än i Sverige, men det finns många saker som talar för det, säger Lovisa Rathnayake Nilsson.

http://www.kth.se/aktuellt/nyheter/insektsmat-kryper-allt-narmare-1.612752

Grön handel med växtvärk

Vad händer när en liten ekologisk matproducent skalar upp? Blir det för likt det system man från början ville vara ett alternativ till? Det är några av de frågor två KTH-forskare undersöker som en del i att kartlägga den europeiska ekologiska marknaden.

http://www.kth.se/aktuellt/nyheter/gron-handel-med-vaxtvark-1.612776
 
Matcentrum på gång på KTH

En grupp forskare på KTH har gått ihop kring en ansökan om medel för ett centrum för matforskning. Arbetsnamnet för centret är Centre for innovative and sustainable urban food provision.
 
http://www.kth.se/aktuellt/nyheter/matcentrum-pa-gang-pa-kth-1.612741

"Att odla genmodifierad mat är en moralisk skyldighet"

795 miljoner människor på jorden är kroniskt undernärda. Ett sätt att åtminstone delvis hjälpa dessa människor, som i värsta fall blir blinda eller dör på grund av näringsbrist, är genom genmodifierad mat. Det hävdar etikforskare på KTH.

https://www.kth.se/aktuellt/nyheter/att-odla-genmodifierad-mat-ar-en-moralisk-skyldighet-1.612714


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status