Innovation Enterprise AB - Invigning Båt botten tvätt i Waxholms Gästhamn

Invigning Båt botten tvätt i Waxholms Gästhamn

Newsdesk 20/7 06:56

I lätt sommar regn samlades många nyfikna och intresserade i fredags 15 juli när det var dags för invigning av båt botten tvätten i Waxholms Gästhamn.

Mats Larsson, Waxholms Hamn AB berättade kort om hur Waxholms Gästhamn jobbar för att på bästa sätt värna om miljön i hamnen och Lars Lindgren, kommunstyrelsens ordförande i Vaxholms kommun invigningstalade.

- Vi är stolta över utvecklingen i Waxholms Gästhamn och vi är väldigt glada över att nu kunna erbjuda ett enkelt sätt för båtägare att botten tvätta sina båtar istället för att förorena vårt känsliga vatten i Östersjön, säger Lars Lindgren.

Lars berättar vidare om Vaxholms övergripande miljö mål och talar om att Vaxholm är en av pionjärkommunerna i "Race for the Baltics" ett initiativ av Zennström Philanthropies som grundats av IT - entreprenören Niklas Zennström.

Jan Alvén, som är en av ägarna av Rent Under och Industri hydraulik AB i Östhammar som bygger båt botten tvättarna var på plats tillsammans med VD Mikael Alvén, Karl Axel Barholf, utvecklingsansvarig och Kristian Rosenqvist.

- Detta är den 10:e båtbotten tvätten vi sjösätter, och kanske världens bästa och resultaten är enastående. Bara genom att lägga 15 minuter i en båttvätt kan du spara mer än 15 % av din båts drivmedels förbrukning och farten ökar avsevärt,  säger Jan Alvén. 

- Vi installerade för kort tid sedan en tvätt i Miami, och nästa order går till Vancouver så internationellt har detta slagit väl ut, nu hoppas vi att flera svenska hamnar tar steget och investerar i en båt botten tvätt, bättre lösning menar jag inte finns, fortsätter Jan.

- Tvätten öppnar i dag onsdag 20 juli för allmänheten. Priset är 750 kronor för båtar upp till 11 meter och 850 kronor för båtar mellan 11 och 14 meter. Genom att tvätta botten på din båt ett par gånger per säsong så kan du säga farväl till bottenmålning, fortsätter Mats Larsson.

Bosse Lindén, som äger och driver Waxholms Water Taxi AB är en av dom intresserade på kajen.

- Jag kör mer en ett varv runt jorden med mina båtar, och kan jag minsta miljöpåverkan och dessutom minska bränsleförbrukningen med 15% så betyder det mycket, säger Bosse.

- Jag tänker göra lite egna mätningar med varvtal och förbrukning, före och efter tvätt och se om detta verkligen stämmer, fortsätter Bosse.

Tvätten ligger väl skyddat på insidan av den stora piren i Waxholms Gästhamn och om det kommer att bli kö eller ej, får framtiden bevisa. Vill då försäkra dig om en tvätt så ring och boka på 08 541 322 00


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status