SvenskPress.se - ?IT-leverantören går samman med Xelent Office

?IT-leverantören går samman med Xelent Office

Newsdesk 1/9 19:45

Den snabbväxande IT-koncernen Xelent Office har förvärvat majoriteten av IT-leverantören i Norrland som har kontor i Gävle och Östersund. IT-leverantören har på tre år expanderat från noll till åttio miljoner i omsättning och är i likhet med Xelent, Ricoh IT-partner.

? Samgåendet med Xelent kommer att möjliggöra vår fortsatta expansion i Norrland, säger Tommie Blomstedt, försäljningschef på Xelent Office Gävle. Den här expansionen ger oss kraft att snabba upp vår geografiska utökning med bland annat kontor i Hälsingland. Vi kan också bygga hela leveransorganisationen starkare med nya kompetenta kollegor och kraftfulla datacenter.

Stora delar av marknaden efterfrågar idag budgeterbar IT till ett fast pris där säljaren agerar rådgivare utifrån verksamhetens behov i stället för att prata teknik.
? Vi tror att den här trenden kommer att öka, säger Niklas Grandien, tjänstechef Xelent Office Gävle. Kunderna söker trygghet idag och vill ha kontroll på sina kostnader. Historiskt har alltid IT kostat mer när det inte fungerar. Vi försöker att tänka helt tvärt om och ser genom den här sammanslagningen ännu större möjligheter att visa på den kundnyttan. Våra filosofier är mycket lika. Vi vill båda vara en långsiktig, seriös aktör med de bästa medarbetarna. Vi har funnit varandra på ett mycket bra sätt då vi båda är bland de större Ricoh IT-partners och känner varandra väl sedan tidigare. Trots att vi redan är relativt stora tycker vi det är viktigt med ödmjukhet och närhet, därför ska vi alltid vara "lokala" och enkla att ha att göra med.

För de lokala kunderna kommer det inte att bli några större skillnader annat än att det blir Xelents logotype som i framtiden kommer att pryda lokalerna på Ingenjörsgatan 18 vid Hemlingby köpcentrum i Gävle. Samma ledning, lokala delägare och personal kommer att finnas kvar.
? De fördelar vi ser är framförallt inom volymer, vilket är ett måste inom IT/dokumentbranschen, säger Ulf Redlund, som kommer att leda den satsningen som VD och delägare i Xelents enhet i Gävle. Lika viktigt är att kunna bygga egen infrastruktur och administration på bästa möjliga sätt. Dessutom är det inte någon övertalighet på personalsidan vilket givetvis känns mycket bra. Tvärtom tillför vi nu en hel del kompetens genom att få 90 nya arbetskamrater med spetskunskap på flera områden. Xelent är till exempel mycket starka på telefoni vilket gör att vi kan erbjuda våra kunder ännu bredare och smartare IT-lösningar än tidigare. För de som har avtal med oss så förändras ingenting, det enda formella som sker är ett namnbyte på bolaget i Gävle.

Genom sammanslagningen fortsätter Xelent resan mot att vara en rikstäckande kedja med kapacitet att erbjuda helhetslösningar till såväl små som stora bolag.
? Vi är mycket glada över att IT-leverantören blir en del av Xelent och möjliggör vår expansion i Norrland?, säger Carl-Johan Bergenstråhle, koncernchef för Xelent Office.

Xelent Office blir genom förvärvet dessutom en ännu större partner till Ricoh Sverige.
? Vi ställer oss positiva till affären eftersom bolagen kompletterar varandra och tillsammans kommer att kunna skapa ett ännu bättre erbjudande till våra gemensamma kunder, säger Måns Sjöstedt, VD Ricoh Sverige AB.

Om Xelent Office koncernen

Xelent Office växer snabbt och har på fyra år ökat omsättningen från 30 till ca 230 miljoner. Strategin är att hantera kundernas hela behov inom dokument, IT och telefoni. Koncernen har ca 130 anställda i Malmö, Kristianstad, Helsingborg, Ängelholm, Halmstad, Falkenberg, Varberg, Göteborg, Trollhättan, Säffle, Gävle och Östersund.

Bildtext: Tommie Blomstedt och Niklas Grandien på Xelent Office i Gävle.

För ytterligare information kontakta:

Ulf Redlund, VD Xelent Norrland, telefon: 070-6004125

Martin Jönsson, styrelseordförande Xelentkoncernen, telefon: 070-5656550

Carl-Johan Bergenstråhle, VD Xelentkoncernen, telefon: 070-6750088

http://www.xelent.se


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status