Järfälla kommun - Järfälla attraktivt val för allt fler

Järfälla attraktivt val för allt fler

Newsdesk 18/8 08:23

Järfälla fortsätter att växa. Faktiskt så mycket att kommunen har det största inflyttningsnettot i landet det första halvåret 2016 med 897 personer. Ökningen är ett kvitto på att Järfälla är ett attraktivt val för många. En stor del av de som valde Järfälla som bostadsort kommer från andra delar av Stockholms län.

När SCB i dagarna släppte sin befolkningsstatistik för första halvåret 2016 konstaterades en fortsatt hög befolkningsökning i landet. Samtliga län har ökat sin befolkning och nio av tio kommuner har fått fler invånare.

Järfälla hamnar i topp i landet med flest inflyttningar från andra kommuner i förhållande till de inrikes utflyttningarna. Den totala befolkningsökningen i Järfälla var 1 128 personer och det totala inflyttningsnettot var 897 personer.

Järfälla, som växer i alla delar av kommunen, har med bland annat den nya Barkarbystaden blivit ett allt mer intressant boendealternativ för invånarna i Stockholmsområdet.

? Det är roligt att allt fler väljer Järfälla, och extra glädjande att den största andelen av de nya Järfällaborna har lockats hit från övriga länet. Samtidigt är det ett tydligt kvitto på att vi tar ett stort ansvar för bostadsbyggandet i Stockholmsregionen, säger kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (S).

Fakta

Järfälla har idag cirka 74 000 invånare och beräknas växa till närmare 120 000 vid 2030.

Barkarbystaden, på gamla Barkarby flygfält, är Järfällas största utbyggnadsområde och beräknas efter utbyggnaden av tunnelbanan rymma cirka 18 000 bostäder samt handel, service och arbetsplatser.

Inflyttningsnetto är skillnaden mellan antal inflyttade och antal utflyttade personer i kommunen

SCB:s undersökning om befolkningsstatistik görs varje halvår. Statistiken baseras på preliminär statistik över folkmängden och befolkningsförändringar. Statistiken kan komma att förändras något varefter sena aviseringar inkommer. Jämförelser med tidigare år avser den statistik som var tillgänglig i augusti respektive år. Läs mer om undersökningen här

Folkökningen definieras som skillnaden mellan folkmängden den 31 december 2015 och den 30 juni 2016.

Mer information

Emelie Grind, samhällsbyggnadsdirektör, Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status