Järfälla kommun - Järfälla inspirerar nya studenter inom samhällsbyggnad

Järfälla inspirerar nya studenter inom samhällsbyggnad

Newsdesk 23/8 07:07

Samhällsbyggnad är i fokus när Järfälla kommun under tisdagen tar emot flera busslaster med KTH-studenter för ett studiebesök i ett av Europas största utbyggnadsområden, Barkarbystaden i Järfälla.

Samhällsbyggnadslänken, en förening för samverkan mellan KTH och aktörer inom samhällsbyggnadssektorn, arrangerar en inspirationsdag för nya studenter med föreläsningar och studiebesök. En av talarna är Emelie Grind, samhällsbyggnadsdirektör i Järfälla, vars föreläsning Att bygga en stad beskriver det som dagligen står på agendan i Järfälla.

? Det är roligt att KTH väljer att ta de nyantagna studenterna till Barkarbystaden. Vi vill visa hur spännande det är att jobba med stadsutveckling och hur många olika delar det innehåller, berättar Emelie Grind.

Järfälla kommun har valt ut tio ambassadörer som ska visa studenterna runt och förmedla sitt engagemang utifrån sitt respektive expertområde inom samhällsbyggnad. Det kommer att handla om allt ifrån hur sopsugsanläggningen fungerar till var tunnelbanan hamnar.

? Den stora utmaningen, för att klara av att bygga i den takt som Järfälla kommun åtagit sig, är att lyckas rekrytera rätt medarbetare. Vi vill visa för studenterna vilka enorma möjligheter som finns i Järfälla nu och framöver och hur roligt det är att jobba i bygg- och anläggningsbranschen, säger Emelie Grind.

Mer information

Emelie Grind, samhällsbyggnadsdirektör, Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status