KOMPASS - Järfälla kommun ny medlem i KOMPASS spårbilsnätverk

Järfälla kommun ny medlem i KOMPASS spårbilsnätverk

Newsdesk 7/4 22:06

Kompass spårbilsnätverk kan glädjande presentera ännu en kommun som går före i arbetet att hitta lösningar för mer miljövänligt resande. Järfälla kommun deltar nu som ny medlem i KOMPASS spårbilsnätverk, i arbetet för en utveckling av spårbil som ett framtida kollektivtrafiksystem i Sverige.

"Jag är glad att Järfälla tar ytterligare ett steg för att förverkliga hållbara lösningar för kollektivtrafiken i bland annat Barkarbystaden och Bolinderstrand" säger Aphram Melki (C) kommunalråd, ordf.Miljö-och bygglovsnämnden.

Kompass spårbilsnätverk består idag av 13 medlemskommuner runt om i Sverige. KOMPASS arbetar för att stärka lokala initiativ genom att: 

  • Verka för nationell och internationellt samarbete mellan städer, trafikhuvudmän, myndigheter, intresseorganisationer och privata intressenter.
  • Skapa forum för utbyte av kunskap och erfarenheter och att sprida information om spårbilar till allmänheten, företagare, fastighetsutvecklare, politiker, tjänstemän, etc.
  • Verka för att hitta möjligheter till olika finansieringslösningar och sprida information kring detta.
  • Samverka kring projekt för att få till pilotinstallation och verka för fullskalig utveckling på sikt.

?Ledare runt om i världen talar om behovet av en grön omställning till klimatsmarta transporter och ökad kollektivtrafik som lösning. Vi måste på kort sikt lösa utmaningen så att människor kan välja att ställa bilen hemma och välja kollektiva alternativ inte minst i storstäderna. Järfälla kommun vågar tänka nytt och har glädjande valt att gå med i Kompass spårbilsnätverk för att bidra till en grön omställning vilket vi välkomnar? säger Ann-Christine L Frickner, Ordf. Nätverket KOMPASS.

För mer information kontakta Magnus Hunhammar tel: 070-5304161 eller ta del av information på KOMPASS webb www.sparbilar.se


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status