Järfälla kommun - Järfälla och E.ON samverkar om hållbar stadsutveckling i Barkarbystaden

Järfälla och E.ON samverkar om hållbar stadsutveckling i Barkarbystaden

Newsdesk 22/12 07:15

Järfälla kommun och E.ON har tecknat en avsiktsförklaring för att gemensamt arbeta för en hållbar stadsutveckling i stadsdelen Barkarbystaden som nu växer fram i nordvästra Stockholm.

I den snabbt växande stadsdelen Barkarbystaden finns goda förutsättningar för att arbeta med innovationer och energismarta lösningar tillsammans med byggbolag och andra som deltar i utbyggnaden, exempelvis E.ON som är en etablerad energiaktör i Järfälla.

Avsiktsförklaringen konkretiseras genom samarbete i projekt. Det finns redan tre projekt identifierade av Järfälla kommun och E.ON inom ramen för avsiktsförklaringen; till exempel Swedish Green Building Councils* pilotomgång av Citylab Action, som syftar till miljöcertifiering av stadsdelar.

? Vi är stolta över att vara kommunens samarbetspartner för en hållbar stadsutveckling i Barkarbystaden som är framtidens stadsdel i Stockholmsområdet. Det är extra roligt att ett av samverkansområdena är utvecklingen av Citylab eftersom detta är ett av våra strategiska utvecklingsområden, säger Stefan Håkansson, vd E.ON Värme Sverige.

Samarbete kring regional mötesplats

Det andra projektet är ett samarbete med företaget Atrium Ljungberg som tillsammans med Järfälla kommun utvecklar en regional mötesplats för lärande, kultur, näringsliv och högre utbildning i Barkarbystaden. Avsikten är att samverka kring både hållbara energilösningar och ökat lärande inom teknik och naturvetenskap.

? Miljö- och klimatfrågan är högt prioriterad och utgör ett av fyra övergripande mål för Järfälla kommun. Jag välkomnar samverkan med E.ON och ser fram emot det fortsatta arbetet med att utveckla Barkarbystaden tillsammans, säger kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (S).

Det tredje projektet föreslås handla om att genomföra en nära dialog med de byggföretag som bygger bostäder och verksamhetslokaler i Barkarbystaden kring hur energiförsörjningen skulle kunna utvecklas.

Järfälla kommun strävar efter att skapa ett hållbart samhälle och vara en föregångskommun. Det beskrivs såväl i kommunens översiktsplan och miljöplan som i den styrande koalitionens politiska plattform och budget 2016-2017.

*Sweden Green Building Council är en ideell förening som ägs av medlemmarna, öppen för alla företag och organisationer inom den svenska bygg- och fastighetssektorn. Föreningen verkar för grönt byggande samt för att utveckla och påverka miljö- och hållbarhetsarbetet i branschen.

Mer information

Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordf, Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Börsbolag i pressmeddelandet

Atrium Ljungberg

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status