Järniakedjan AB - Järniakedjan byter VD

Järniakedjan byter VD

Newsdesk 25/10 13:13

Styrelsen i Järniakedjan AB har från 1 oktober 2016 tillsatt Matz Gustafsson (46 år) som ny VD i Järniakedjan AB. Han efterträder Lars Sundwall som sedan 2014 har varit VD.

Matz Gustafsson har lång historik i fackhandel och har under de senaste åren varit verksam som kedjeledare för Elkedjans butiker inom Elon Group. Matz kommer närmast från konsultverksamhet där han arbetat med organisations- och verksamhetsutveckling inom fackhandel.

-Jag vill på kort sikt prioritera utveckling av kedjans IT-lösningar och arbetssätt, för att skapa optimala förutsättningar att kunna ge bästa support till såväl befintliga som nya medlemmar i kedjan. Därefter kommer vi ta nästa steg i utvecklingsplanen. Jag ser fram emot ett gott och utvecklande samarbete med aktieägare, kedjemedlemmar och personal i Järniakedjan, säger Matz Gustafsson.

Lars Sundwall har under dessa dryga två år genomfört ett mycket värdefullt arbete med att bland annat skapa en ny aktieägarstruktur i kedjan samt genomföra nödvändiga förändringar i kedjedriften. Lars Sundwall kommer framöver arbeta med ett antal projekt i kedjan fram tills han slutar runt årsskiftet.

-Jag är glad att styrelsen funnit en ny VD som kan leda kedjan framåt och jag kommer i fortsättningen ägna mig åt vad dagen erbjuder en deltidspensionär, säger Lars Sundwall.

Styrelsens ordförande Oddbjörn Hagen säger: -Från styrelsens sida är vi mycket tillfreds med att ha funnit en värdig efterföljare till Lars Sundwall. Lars har genomfört ett formidabelt arbete i en period där bland annat ägarfrågor och konsolidering varit viktiga. Matz Gustafsson har enligt styrelsens uppfattning de egenskaper som krävs för att utveckla kedjan vidare.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status