GoRemote - ?Jönköpingsföretag landar avtal med hypad robottillverkare

?Jönköpingsföretag landar avtal med hypad robottillverkare

Newsdesk 11/4 17:31

Det amerikanska robotföretaget Double Robotics har under det senaste året fått stor uppmärksamhet för sin telenärvarorobot (?telepresence?) Double. En robot som påminner om en Segway med en iPad monterad på en pinne som kan styras från distans. Nu har det Jönköpingsbaserade varumärket GoRemote landat ett Sverigeavtal för innovationsprodukten.

Double 2 är en robot som kan beskrivas som en videokonferens på hjul som du själv navigerar via din dator, iPad eller iPhone. Detta innebär att exempelvis anställda på distans har möjlighet att fysiskt vara på plats på arbetsplatsen, utan att behöva vara där personligen. På kundlistan står globala varumärken som LinkedIn, Reddit, GE Manufacuring och KONE.

Nu har det småländska varumärket GoRemote, som är en del av techbolaget Tailo, fått rättigheter att distribuera produkten till den svenska marknaden.

? Det är en fantastisk möjlighet för oss att kunna erbjuda svenska företag en så pass revolutionerande produkt som Double. Det här kommer förhoppningsvis innebära att fler svenska arbetsplatser blir smartare och mer mobila säger Alex, marknadsansvarig hos Tailo.

Roboten kan antingen styras via en applikation som laddas ned till din iPhone eller iPad eller via webbläsare på dator. Användarna kan själva välja hur hög eller låg roboten ska vara, hur snabbt den ska åka och vilken typ av vinkel kameran ska ha av rummet.

? Double är en dynamisk produkt med många olika användningsområden utöver vanliga kontorsmiljöer. Idag används den bland annat i skolor av elever som inte har möjlighet att vara fysiskt närvarande, i sjukvården och industrisektorn fortsätter Alex.

Double kan nu beställas på GoRemotes webbplats och levereras i ett set beståendes av robot, dockningsstation, kamera- och ljudkit.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status