Ratsit AB - Juli ? den månad då allra flest skiljer sig? 

Juli ? den månad då allra flest skiljer sig? 

Newsdesk 3/7 09:16

Sommarmånaderna juni, juli och augusti är de? månader? då allra flest svenskar skiljer sig. Ratsit.se? har kartlagt vad som kan vara orsaker till skilsmässa: ansträngd ekonomi, ålder och vart i landet man bor är några av faktorerna som spelar in.

Nu är vi inne i skilsmässomånaden nummer ett ? juli, den månad då flest personer i hela Sverige skiljer sig, det enligt www.ratsit.se som gjort en omfattande kartläggning på de senaste aktuella siffrorna. Generellt tycks sommarmånaderna vara ?populära? när det kommer till skilsmässor då även juni och augusti placerar sig på andra, respektive fjärde placering.??

Men det är långt ifrån bara månaden som spelar roll när svenska par väljer att gå skilda vägar. Bland annat har inkomst och en ansträngd ekonomi ett samband med skilsmässostatistiken. Exempelvis har 13% av alla som skilt sig under föregående år haft någon betalningsanmärkning, vilket kan jämföras mot 6% som är snittet i Sverige.?Generellt visas det även?att ju mer man tjänar, desto mindre är risken för att ta ut skilsmässa.??

Här skiljer sig flest?

En aspekt som kan vara värd att tänka på om man vill ha ett långt äktenskap tycks också vara var i vårt avlånga land man bor. I kartläggningen har?Ratsit?gått igenom Sveriges alla 290 kommuner. Under 2018 var det nästan 2% av alla gifta par i Gnesta och Bjuv som skilde sig ? två platser med förhållandevis låga invånarantal. Men ser man till storstäder placerar sig faktiskt Malmö (1,86%) på en inte så hedrande tredjeplats, medan Stockholm (1,72%) och Göteborg?(1,66)?hamnar på tolfte, respektive 23:e plats.??

Bäst tycks det vara att bo i Storuman eller Övertorneå, där endast 0,59% samt 0,61% av alla gifta par skilde sig under föregående år.??

I vilken ålder skiljer sig folk???

Det varierar en del mellan Sveriges 290 kommuner, men vanligast är det att gifta par som är i åldrarna?20-29?skiljer sig. Men trots det är det inte ?bara? ungtupparna som skiljer sig. Under 2018 skilde sig hela 180 par som var över 80 år.??

Så kanske är det dags att ringa flyttfirman eller se över ekonomin? Eller se bara till att göra något riktigt bra för äktenskapet nu i juli. 


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status