Mer Bostad Sverige AB - K-fastigheter blir delägare i Merbo

K-fastigheter blir delägare i Merbo

Newsdesk 21/3 09:20

Bostadsutvecklingsbolaget K-fastigheter i Hässleholm fortsätter sin expansion. De köper nu en minoritetspost i hustillverkaren Mer Bostad Sverige, som verkar under varumärket Merbo. Fabriken ligger i Hässleholm och har för närvarande 8 anställda. Tillverkningen består av kompletta byggsatser för lägenheter och villor.

?Vi tillverkar lågenergihus med unika väggar?, förklarar VD Stefan Sigesgård. ?Genom att fräsa in en bärande stomme av trä- eller stålreglar i PIR-isolering får vi en vägg utan köldbryggor med utmärkta brand- och fuktegenskaper.?

Merbo har i dagsläget kapacitet att tillverka 20 villor och 125 lägenheter per år, något som försäljningsansvarig på Merbo, Niklas Rydell, hoppas kunna utnyttja till fullo.

?Intresset för våra hus ökar stadigt. Våra väggar har ett klart lägre u-värde än konkurrenterna trots att den är tunnare. Den ekvationen är tilltalande för många och vi får allt fler förfrågningar, bland annat på utfackningsväggar?, säger Rydell.

K-Fastigheter har sedan starten 2011 utmärkt sig genom sin snabba expansion och är kända för att bygga prisvärda och yteffektiva hyresrätter. K-Fastigheter har sedan tidigare ett brett samarbete med Merbo som levererat väggelement och byggsatser till K-Fastigheter sedan 2011.

?Merbo har ett sätt att bygga som passar oss mycket bra. Deras produkter är energi- och kostnadseffektiva. K-fastigheter behöver säkra produktionskapacitet för att klara vår planerade byggnation. De lägenhetsprojekt vi köpt av Merbo har hittills fallit mycket väl ut. Detta är en bra affär för både Merbo och K-Fastigheter och i slutändan våra hyresgäster som får en bostad av mycket hög kvalitet till en rimlig hyresnivå ?, säger Jacob Karlsson på K-Fastigheter.

På Merbo välkomnar man sin nya delägare.

?Jag är mycket glad och stolt över att K-fastigheter vill investera i oss?, säger Sigesgård. ?Det är ett bevis på att vårt byggsystem är något av det mest spännande som händer inom den svenska byggbranschen just nu.?


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status