Consid AB - Karriärsföretaget tar kvinnligt IT-nätverk till Sundsvall

Karriärsföretaget tar kvinnligt IT-nätverk till Sundsvall

Newsdesk 22/11 07:10

Det nyligen utnämnda Karriärföretaget Consid etablerar nu IT-nätverket Q Rendezvous i Sundsvall. De vill med nätverket bidra till en ökning av kvinnor i IT-branschen. ? Vi tror att den mest kreativa miljön skapas när man har en bra mix av kvinnor och män?, säger K-G Sjöström, regionansvarig för Consid i Sundsvall.

Q Rendezvous är ett nätverk för kvinnor med fokus på IT och digital kommunikation. Nätverket har synts över hela Sverige under 2017 och samlat över 1500 kvinnor till inspirationskvällar. Det nyligen utnämnda Karriärföretaget Consid startade nätverket 2013 med syftet att skapa en mer jämställd IT-bransch och har under åren engagerat allt ifrån digitala influencers och IT-profiler till storföretag och branschkollegor till att driva frågan tillsammans inom ramarna för nätverket. Idag går företaget ut med nyheten att Q Rendezvous etableras i Sundsvall.

? IT-branschen behöver bli mer jämställd. Vi vill bidra till en ökning av andelen kvinnor genom vårt nätverk Q Rendezvous, där man kan träffa kollegor, förebilder, mentorer och utbyta erfarenheter, samt få en massa inspiration. Vi är därför mycket stolta över att det nu är dags för premiär i Sundsvall och ser med mycket stor förväntan fram emot detta, berättar K-G Sjöström, regionansvarig för Consid Sundsvall.

Nätverket initieras i staden genom ett stort inspirations- och nätverksevent på Hotel Knaust på måndag kväll 27 november. Fyra ledande IT-profiler ur Sundsvalls näringsliv är inbjudna till att dela sina erfarenheter och tankar kring karriär och IT-samhället i ett interaktivt panelsamtal. Nätverket ska sedan bjuda in till träffar kontinuerligt och fungera som en mötesplats för kvinnor intresserade av IT eller digital kommunikation. Sjöström ser nätverket som en viktig del av Consids tillväxt i staden:

? Consid är ett entreprenörsföretag där kreativitet är en av grundpelarna. Vi tror att den mest kreativa miljön skapas när man har en bra mix av kvinnor och män, där man också har en fördelning över olika åldrar. För oss på Consid i Sundsvall ser vi att engagemanget i nätverket blir ett mycket viktigt steg i en fortsatt utveckling av kontoret.

Mer information och anmälan till eventet görs på consid.se.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status