Bonnier Business Media Sweden - KBTonline vinner IT i vården-priset 2017

KBTonline vinner IT i vården-priset 2017

Newsdesk 5/12 15:50

För tjugonde året i rad utser idag Dagens Medicin och Computer Sweden vinnaren av IT i vården-priset. Pristagare 2017 är Psykologpartners och deras verksamhet med KBTonline som erbjuder digitala behandlingsprogram för personer med psykisk ohälsa.

Årets vinnare offentliggjordes i dag på IT i vården-dagen i Stockholm.

Om vinnarna:

Antalet sjukskrivningar för psykisk ohälsa har fördubblats i Sverige under bara några år. Den ökande efterfrågan på psykologer och kuratorer ställer nya krav på sjukvården att erbjuda vårdlösningar. Ett alternativ är de digitala behandlingsprogram som Psykologpartners AB erbjuder landsting, regioner, privata företag och studenthälsan. Programmen finns för diagnoserna depression, oro, stress, sömnproblem och ångest med inriktning kognitiv beteendeterapi, KBT. För tillfället finns tjänsten i tolv landsting där vissa har infört internetbehandling som en del av det ordinarie utbudet till patienter. I programmen, som finns för mobil och dator, förmedlas forskningsbaserade förklaringar och övningar om sjukdomsbilden via text, video, och ljudfiler.

Juryns motivering lyder:

?Årets IT i vården-pristagare ger en växande grupp patienter med psykisk ohälsa bättre tillgång till behandling. Genom lättillgängliga program med internetbehandling kan patienter både smidigare och tidigare få hjälp samtidigt som de blir mera delaktiga i sin vård. Vinnarna visar en inspirerande och skalbar modell med digitalt stöd som kan bli ett viktigt komplement till traditionell vård och göra vården vid psykisk ohälsa mer jämlik i landet på patientens villkor.?

Fakta om IT i vården-priset:
IT i vården-priset belönar hur sjukvården använder e-hälsa för att skapa nytta för patient, medarbetare och samhälle. Priset ska stimulera användningen och utvecklingen av e-hälsa genom att visa på möjligheten att med IT som verktyg förenkla vårdprocesser, förbättra informations- och kommunikationssätt, öka kvaliteten i vård och omsorg samt förbättra patientsäkerheten.
Bland tidigare pristagare märks bland andra Min doktor (2016), strukturerad operationsberättelse i Örebro (2015), Stockholms läns sjukvårdsområde (2014).

Vinnarna utses av en jury med företrädare för sjukvård, forskning, patienter och företag. Juryns ordförande är Håkan Eriksson, professor, Karolinska Institutet, och i juryn ingår dessutom Cajsa Lindberg, ordförande, Ung Diabetes, Maria Wijk, IT-chef, Capio St Görans sjukhus, Seher Korkmaz, t.f. enhetschef, Stockholms läns landsting, Tobias Perdahl, vd och grundare av Vårdmaktpodden samt Monica Winge, fil. dr., Stockholms universitet.

Kontaktuppgifter till pristagarna:

Johan Edbacken, leg psykolog, Psykologpartners, johan.edbacken@psykologpartners.se, 073-1820186

För pressbilder och mer information om priset, kontakta: Maria Lindkvist, projektledare IT i vården-priset 070-550 16 14 maris.lindkvist@dagensmedicin.se


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status